שף אסף דוקטור ומסעדת אייבי מתארחים במנטנטן

שף אסף דוקטור מבשל יפני-מקומי במנטנטן, ארוחה פקיסטנית בטאיזו וראשון לציון מתחדשת בעראייס. חדשות האוכל של השבוע

ארוחת ראמן במנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו
ארוחת ראמן במנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו
1 באוגוסט 2019

מנטנטן מארחת את שף אסף דוקטור, תל אביב

המסעדה היפנית מנטנטן מתחילה במסורת חדשה של אירוח שפים בימי ראשון, ואותה יתחיל האורח הראשון: השף אסף דוקטור ומסעדת אייבי שלו. יחד עם השף של מסעדת מנטנטן, ניסן אלחסוב, הם ייצרו תפריט מיוחד, מבוסס על דגים וירקות ומשלב את המטבח היפני ומטבח ישראלי מקומי. בין המנות בתפריט: סשימי אלבקור, סלסה של תירס צלוי ויוגורט יבש (61 שקלים); טרטר בקר, פלפל סנצ׳ו וסרדינים, קליפות אבטיח מוחמצות (58 שקלים); גיוזה שרימפס וכרשה בחמאה (54 שקלים); אורז מאודה, בשר סרטנים וחלמון בסויה (49 שקלים); פורל במרינדה של מיסו סאקה ומירין צלוי בפחם יפני, קרם תפוח אדמה (61 שקלים); תמנון בטריאקי צלוי בפחם, חציל מאודה (67 שקלים) ועוד.
מתי: ראשון, ה-4 לאוגוסט, החל מ-18:00

מנטנטן – כל הפרטים

שילוב יפני ומקומי סושי במנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו
שילוב יפני ומקומי סושי במנטנטן. צילום: אנטולי מיכאלו

ג'וי גארדן – מסעדה חדשה בפארק הלאומי ברמת גן

בפעם הראשונה מאז הקמתו ב-1974, נפתחת מסעדה בפארק הלאומי ברמת גן. ג'וי גארדן החדשה משקיפה אל האגם, עם תפריט שמתאים לכל המשפחה, החל מארוחות בוקר שיוגשו עד 12:30 בכל יום: ארוחת בוקר הכוללת ביצים לבחירה (או חביתת שיבולת שועל, בטטה, ברוקולי וזוקיני לטבעונים), טאפס של בוקר, סלט ירקות טרי, מבחר לחמניות קפה ומיץ טבעי (67/119 שקלים או 65 שקלים לטבעוני); בוקר תורכי – ׳פידה׳ גבינות וביצת עין, טחינה, סלט עשבים ואגוזים, יוגורט עזים (59 שקלים); ועוד. בשאר שעות היום התפריט יכלול מנות ראשונות לנשנוש, כריכים, סלטים ופסטות שונות. בין המנות: משולשי פולנטה (42 שקלים); כריך פריקסה מתוחכם – תפו״א, אריסה, טונה צרובה, לימון כבוש בג׳בטה לבנה (49 שקלים); פסטת ארטישוק וחלומי – רגטוני בשמן זית עם עגבניות, אספרגוס, זיתי קלמטה, גבינת חלומי, ארטישוק, צ׳ילי וגרדת לימון (54 שקלים); רגטוני אביבי – שמן זית, מבחר ירקות, שקדים קלויים וגבינת עזים (54 שקלים) ועוד.

ג'וי גארדן – כל הפרטים 

לכל המשפחה כריך פריקסה בג'וי גארדן. צילום: אפיק גבאי
לכל המשפחה כריך פריקסה בג'וי גארדן. צילום: אפיק גבאי

חפלה פקיסטנית בטאיזו, תל אביב

טאיזו חוגגת ארבעה ימים של חפלה פקיסטנית, עם ארוחה בנויה על מנות חלוקה המוגשות למרכז השולחן בשני סבבים. המנות יכילו בשר בקר, טלה, עוף, פיצוחים טריים, צמחי תבלין ועוד, בחריפות עדינה. לסיום הארוחה יוגש מגש ממתקים פקיסטניים, לצד תפריט קוקטיילים ייעודי לאירוע. מחיר לאדם: 315 שקלים לתפריט סגור, לא כולל שתייה.
מתי: 18-21 לאוגוסט, החל מהשעה 18:30 (ביום ראשון לא יתקיים ערב הודי).

טאיזו – כל הפרטים

מתכנן חפלה פקיסטנית יובל בן נריה. צילום: רמי זינגר
מתכנן חפלה פקיסטנית יובל בן נריה. צילום: רמי זינגר

פופ אפ פולני באורבן בייקרי, תל אביב

החל מה-8 לאוגוסט ועד סוף החודש יושק באורבן בייקרי שבמתחם נוגה תפריט פופ אפ של מאפים וקונדיטוריה פולנית קייצית, ולצדו קוקטיילים מבוססי וודקה בלוודר שיוכנו במקום. בין המנות: פרוסת לחם שיפון פתוחה עם גבינת פטה ובצל ירוק(19 שקלים); פרוסת לחם שיפון פתוחה עם דג מלוח (19 שקלים); פירוגי – כיסוני מאודים במילוי תפוח אדמה ובצל (32 שקלים); לביבות תפוחי אדמה עם מטבל שמנת (32 שקלים); פשטציקי – בצק עלים במילוי כרוב ופטריות (19 שקלים); Kremówke – בצק עלים פריך בנוי בשכבות עם קרם פטיסייר, מסקרפונה וקצפת (28 שקלים); פלאקי זימניאזנה – קרפים ממולאים בשמנת מסקרפונה עם ריבת פירות יער (32 שקלים) ועוד.

ניצנה 14, תל אביב, ‏03-553-0404

פה לא יושבים בחושך פופ אפ פולני באורבן בייקרי. צילום: גיל אבירם
פה לא יושבים בחושך פופ אפ פולני באורבן בייקרי. צילום: גיל אבירם

תפריט קיץ חדש בווסט סייד, תל אביב

במסעדת West Side במלון רויאל ביץ' משיקים תפריט קיץ חדש עם מנות כמו טרטר טונה אדומה, דלעת כבושה וסורבה הדרים (75 שקלים); מסבחה שקדי עגל, וויניגרט שיפקה, תפוצ'יפס ראטה ואבקת טחינה (85 שקלים); קרפצ'יו כבד אווז, נקטרינות, שקדים קלויים בכמון ודבש (110 שקלים); פילה לוקוס, סטייק חציל פריך, סלסה עגבניות צלויות, איולי חציל ועלים בסומק (152 שקלים); צלעות טלה, סופריטו תפו"א, קרם בצל, ציר בקר וראס אל חנות (210 שקלים); חופשה בקאריביים – ברולה קוקוס קרמו אננס, סורבה קאריבי, סורבה קאריבי (60 שקלים) ועוד.

ווסט סייד – כל הפרטים

לכבוד הקיץ מסבחה שקדי עגל בווסט סייד. צילום: אנטולי מיכאלו
לכבוד הקיץ מסבחה שקדי עגל בווסט סייד. צילום: אנטולי מיכאלו

סדנאות מעושנים ומתיישנים בשישקו, תל אביב

יוסי בוזנח, איש היין והאלכוהול, ושף רוברט קלוגר עורכים יחד סדנאות בשר מעושן וויסקי מיושן בחדר הפרטי של מסעדת שישקו. בסדנאות טועמים שבעה סוגי וויסקי מתיישנים מרחבי העולם לצד 6 סוגי בשר שעושנו במעשנה על גג ביתו של קלוגר, כולל סיפורים על תולדות הוויסקי ועל יישון בשר. תאריכי הסדנאות הקרובות: ה-5 באוגוסט וה-12 באוגוסט. מחיר לאדם: 350 שקלים, הרשמה דרך המסעדה.

שישקו – כל הפרטים 

חגיגה לקרניבורים סדנת ויסקי ועישון בשר בשישקו. צילום: אורי קרני
חגיגה לקרניבורים סדנת ויסקי ועישון בשר בשישקו. צילום: אורי קרני

עראייס אקספרס – דוכן עראייס חדש, ראשון לציון

טרנד העראייס מגיע גם לראשון לציון עם דוכן חדש במתחם הרובע. התפריט כולל מנות עראייס שונות כגון: עראייס בקר (44 שקלים); עראייס אנטריקוט (45 שקלים); עראייס צמחוני עם פטריות פורטבלו, חציל קלוי ותפוח אדמה (39 שקלים) ועוד. לצידם אפשר להזמין להזמין צ'יפס (15 שקלים); טבעות בצל (15 שקלים); כרובית מטוגנת עם סילאן וטחינה (29 שקלים) ועוד.

משה בקר 14, ראשון לציון, 03-6218888

עכשיו גם בראשון לציון עראייס בקר בעראייס אקספרס. צילום: איציק בראל
עכשיו גם בראשון לציון עראייס בקר בעראייס אקספרס. צילום: איציק בראל