גיוונים:
- במקום לטבול את הביסקוטי בשוקולד מומס, מוסיפים לבצק כוס שוקולד צ'יפס לבנים.
- מחליפים את קליפות התפוזים בקליפות קלמנטינה ופומלה מסוכרות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם בהיר ומעט אוורירי. מוסיפים ביצים, ליקר וקליפת תפוז מגוררת בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
3
מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שנוצר בצק.
4
מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות ואגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק.
5
יוצרים גלילות מוארכות (נקניקים) ומניחים בתבנית במרווחים.
6
אופים כ-25 דקות עד שיציב וזהוב מאוד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
7
מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות, או עד שאפשר לפרוס מהן עוגיות בלי שהן יתפרקו. בשלב זה הבצק לא אפוי לגמרי במרכז. חותכים בסכין לחם (משונן) לעוגיות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על צידן על רשת או תבנית.
8
מחזירים לתנור לייבוש במשך רבע שעה עד שהן קלויות וזהובות.
9
מצננים לגמרי וטובלים בשוקולד לבן מומס. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתייצב.
10
שומרים בקופסה אטומה.