ביסקוטי

גם אם התברכתם בשיניים חזקות, אל תנסו לאכול אותם “נטורל”. אלה עוגיות קשות ויבשות, המיועדות לטבילה בקפה חם, למרות שאיטלקים אוהבים לטבול אותן גם ביין מתוק. פירוש המילה biscotti הוא “אפוי פעמיים”: קודם אופים גלילי בצק עד להתייצבות, מצננים, פורסים דק ואז אופים-מייבשים שוב, עד לקבלת עוגיות פריכות וקשות מאוד שיישמרו במשך שבועות – אבל יתחסלו תוך ימים (שלא נאמר שעות) ספורים

ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

ביסקוטי אגוזי מלך ואניס

עוגיות מלאות אופי - טעימות, מתפצחות, אלגנטיות ומקבלות לתוכן בהתמסרות תבלינים, אגוזים, פירות יבשים ושלל תוספות למתכון המלא
טוצטי ( Tozzetti ) תפוזים, פקאן וצנובר של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
טוצטי ( Tozzetti ) תפוזים, פקאן וצנובר של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

עוגיות טוצטי (Tozzetti) עם תפוזים, פקאן וצנוברים

הטוצטי היא עוגייה איטלקית — האחות הפחות יבשושית והיותר עשירה של הביסקוטי. באיטליה מדובר בעוגייה חורפית למתכון המלא

עוגיות ביסקוטי שוקולד ושקדים

העוגיות המושלמות לטבילה בקפה הן ללא ספק הביסקוטי, ושף קונדיטור רביבה אפל מעניקה להן טוויסט שוקולדי למתכון המלא