מתכון

סלסה קרודה

סלסה קרודה, או בתרגום ישיר רוטב גולמי, הוא רוטב נפלא שמשלב עגבניות חיות וגבינת פרמזן

3,584 בשלנים התעניינו במתכון זה
הסלסה קרודה שלי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
הסלסה קרודה שלי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גיוונים:
סלסה קרודה עם טאץ' מרוקאי מוסיפים 100 גרם זיתים חריפים מגולענים וקצוצים. מחליפים את הבזיליקום בכוסברה.

סלסה קרודה עם אנשובי וצלפים מוסיפים 5 פילטים קצוצים, עוד שן שום כתושה ו-3 כפות צלפים.

סלסה קרודה ופלפלים קלויים מוסיפים לרוטב 3 פלפלים אדומים מתוקים קלויים ואחד חריף – קלופים וקצוצים לרצועות קצרות. מתבלים במעט חומץ בלסמי.

סלסה קרודה וקוביות חצילים חותכים חציל גדול לקוביות ומפזרים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית ומעט מלח גס וצולים כ-40 דקות בחום של 190 מעלות עד שהם מזהיבים יפה. מוסיפים את החצילים לרוטב בעודם חמים.

סלסה קרודה עם טאץ' רומני מוסיפים לרוטב חציל קלוי, קלוף וקצוץ ו-2 פלפלים קלויים, קלופים וקצוצים. מוסיפים גם 2 שיני שום כתושות.

סלסה קרודה סלמי מוסיפים 3 כפות קוביות קצוצות של סלמי איטלקי.

4 רוטבי חמאה מהירים
אלה רטבים שאפשר להכין גם כשמשוכנעים שאין כלום בבית. הם מתאימים מאוד לפסטה ממולאת (רביולי) או לפסטה טרייה ועשירת טעם. אופן ההכנה זהה לכל הרטבים: ממיסים חמאה, מערבבים עם שאר החומרים ומוסיפים לפסטה בשנייה שהיא יוצאת ממי הבישול. אם רוצים אפשר לפזר מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת או משובבת.
חמאה ועשבי תבלין 50 גרם חמאה מומסת, 3 שיני שום כתושות וכוס עשבי תיבול (תימין, אורגנו, בזיליקום, טרגון, פטרוזיליה ואפילו רוזמרין, בתנאי שקוצצים אותו ממש דק).
חמאה וזעפרן 50 גרם חמאה מומסת, 5 חוטי זעפרן שהושרו ב-2 כפות מים חמים, מלח ופלפל שחור טחון טרי.
חמאה וזרעי עגבניות 50 גרם חמאה מומסת, 4 כפות מיץ וזרעי עגבניות, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור טחון טרי.
חמאה ואנשובי 50 גרם חמאה מומסת עם 3 אנשובי מעוכים ו-2 כפות טרגון קצוץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את העגבניות עם סכין טורנה או קולפן. לחילופין חורצים איקס בבסיס כל עגבנייה, חולטים דקה במים רותחים, מוציאים למי קרח להפסקת הבישול ואז הקליפה יורדת בקלות.

2

חוצים את העגבניות ונפטרים מהנוזלים והגרעינים, אבל לא זורקים אותם – הם יוכלו לשמש להכנת רוטב זרעי עגבניות וחמאה (ראו מתכון בהמשך).

3

מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4

בינתיים קוצצים עגבניות ומערבבים אותן עם שמן זית, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל.

5

מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב ופרמזן. מגישים מייד.