תפריט הרוזלך חוזר לחודש אחד

רוזלך בטעמים בלנדוור. צילום: בועז לביא
רוזלך בטעמים בלנדוור. צילום: בועז לביא

תפריט רוזלך משוגע שחוזר לחודש אחד, מסעדה טבעונית-דרוזית חדשה, עסקית צהריים שווה ועוד חדשות אוכל לסוף השבוע

5 בספטמבר 2019

תפריט הרוזלך חוזר לקפה לנדוור

רשת "קפה לנדוור" משיקה שוב, למשך כל חודש ספטמבר תפריט רוזלך בטעמים מיוחדים, שיצר עידן שחר, פיינליסט "בייק אוף ישראל". בין המנות: רוזלך קראנץ' שוקולד במילוי קרם שוקולד, קוקוס קלוי ופניני שוקולד (47 שקלים); רוזלך בננה לוטי עם נוטלה ונגיעות קרם חלב, בננות מקורמלות, קשיו וקוקוס קלוי (47 שקלים); רוזלך סינמון רול עם קרם מסקרפונה וקינמון, מוגש עם קרם גבינת שמנת עשיר (47 שקלים) ועוד.

הם פה רק לחודש רוזלך בננה לוטי בלנדוור. צילום: בועז לביא
הם פה רק לחודש רוזלך בננה לוטי בלנדוור. צילום: בועז לביא

קודארי – מסעדה דרוזית טבעונית חדשה בתל אביב

בימים אלה נפתחת מסעדה טבעונית חדשה בתל אביב, בה יבשל שף אסי דלק (לשעבר מסעדות אום כולתום בחיפה ובתל אביב). המסעדה תתמקד באוכל דרוזי-גלילי ובגרסאות טבעוניות לתבשילים קלאסיים מהמטבח הזה, חלקם טבעוניים במקור. בין המנות: שולבטה – תבשיל פריקי, קישואים, עגבניות, שום, בצל וגזר (42 שקלים); מפרום – פלחי תפוחי אדמה ממולאים במילוי טבעוני, ברוטב עגבניות ותמרינדי (50 שקלים); בורקס דרוזי בעבודת יד ממולא בלבנה, טבולה וגרגירי חומוס (25 שקלים) ועוד.

קודארי – כל הפרטים

זה רק נראה בשר קבב טבעוני בקודארי. צילום: יח"צ
זה רק נראה בשר קבב טבעוני בקודארי. צילום: יח"צ

חגיגות סוף הקיץ ביקבי טוליפ ומאיה, כפר תקווה

היקבים טוליפ ומאיה חוגגים כמידי שנה את סוף הקיץ והבציר, באירוע  במרכז המבקרים של היקב. בכניסה לאירוע מקבלים כוס יין ממותגת של היקבים במתנה כמו גם מזיגה חופשית של היינות טוליפ ומאיה, מוזיקה חיה, דיג'יי, ודוכני אוכל שונים. עלות הכניסה: 40 שקלים בהרשמה מוקדמת ו-60 שקלים באירוע עצמו.
מתי: יום חמישי, 19 בספטמבר, החל מ-19:00.

לינק להרשמה

רואים כבר את הסוף חגיגות סוף הקיץ בטוליפ. צילום: עדי שרגא
רואים כבר את הסוף חגיגות סוף הקיץ בטוליפ. צילום: עדי שרגא

עסקיות צהריים בקיטו קאטו, תל אביב

היפנית החדשה קיטו קאטו פתוחה כחודש, וכעת פועלת גם בשעות הצהריים, עם תפריט עסקיות שכולל מנת פתיחה ומנה ראשונה במחיר העיקרית. בין מנות הפתיחה: מרק מיסו; אגאדשי טופו ועוד. בין הראשונות: גיוזה; סלט סשימי טונה או סלמון; באו באן עוף ועוד. בין העיקריות: צ'יקן או הבי קאצו קארי – רולדה של חזה עוף עם אספרגוס או שרימפס קריסטל בפנקו, אורז לבן וקארי יפני (69 שקלים); קומבינציית סלמון (79 שקלים); ראגו נודלס – תבשיל ראגו בקר יפני מוגש על אטריות אורז עבודת יד לצד במבו שוט וביצה יפנית (79 שקלים) ועוד.

קיטו קאטו – כל הפרטים

גם הוא בעסקית טאטאקי על העצם בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב
גם הוא בעסקית טאטאקי על העצם בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב

סניף חדש לרשת באשר פרומז'רי ברמת אביב, תל אביב

באשר פרומז'רי משיקה סניף חדש בקניון רמת אביב. אפשר למצוא בו כ-1,000 גבינות, דליקטסים ויינות מובחרים משוק מחנה יהודה שהגיעו לקניון רמת אביב. לכבוד הפתיחה מתקיים מבצע: 100 הנרשמים הראשונים למועדון החברים בסניף, יעשו זאת ללא עלות. הסניף החדש מצטרף אל הסניף בקניון וויצמן סיטי בתל אביב, שנפתח לפני כחודש.

באשר פרומז'רי, קניון רמת אביב, ראשון-חמישי: 21:30-09:30, שישי: 15:00-09:00, שבת: 23:30-20:30

עכשיו גם בצפון תל אביב באשר ברמת אביב. צילום: אסף ירון
עכשיו גם בצפון תל אביב באשר ברמת אביב. צילום: אסף ירון

ערבי אוכל תורכי בימי רביעי בבית קנדינוף, תל אביב

המסעדה בבית קנדינוף חוגגת בימי רביעי החל מהשעה 19:00 ערבים תורכיים בהשראת רכבת האוריינט אקספרס שהגיע עד פריז. בין המנות שיוגשו: מאפה פידה מסורתי במילוי בשר סרטנים (78 שקלים); כיסוני מנטי ממולאים בבשר עגל ברוטב בר בלאן, ציר בקר שמנת וחמאה (62 שקלים); קובנייה מנתח שייטל עם בורגול אדום ונגיעת קרם פרש (54 שקלים); ברוסקטת בריוש וחמאה רכה עם לקרדה פלמידה (54 שקלים) ועוד.

בית קנדינוף – כל הפרטים 

בין תורכיה לצרפת מאפה פידה במילוי סרטנים בבית קנדינוף. צילום: אנטולי מיכאלו
בין תורכיה לצרפת מאפה פידה במילוי סרטנים בבית קנדינוף. צילום: אנטולי מיכאלו

חדר ה-Ballroom נפתח בבר פנטסטיק, תל אביב

לאחר מספר חודשים מאז השקת מסעדת TEA ROOM בחלל פנטסטיק במלון Port&Blue בתל אביב משיקים עתה את החלק הנוסף של החלל: BALL ROOM – בר הקוקטיילים של ארץ הפלאות. החלל החדש חשוך מחלל המסעדה, ומעוצב כבר מלא פרטים מתחילת המאה הקודמת. התפריט ובו 36 קוקטיילים מחולק ל-7 קטגוריות המתארות את אופי המשקאות: "חמוצים", "עשביים", "מורכבים", "חזקים", "מתוקים", "פירותיים" ו"לחלוקה". ביניהם: A walk in the park –  וויסקי מתובל בזעפרן, דונג דבורים, עלי רוקט, מיץ לימון וליקר קלנדולה ביתי (58 שקלים); Day of Ants – ג'ין מתובל בנמלים שחורות, סודה אלוורה אדומה, אפרול מתובל בטונקה ותערובת פירות עונתייים (58 שקלים) ועוד. לצד תפריט הקוקטיילים יוגש תפריט אוכל קטן עם מנות כמו מח עצם מקורמל דמי גלאס עשבים, לחם קלוי (36 שקלים); טארט בטן חזיר – בצק עלים, חרדל, כרוב כבוש, שמנת חמוצה (38 שקלים) ועוד.

פנטסטיק – כל הפרטים

יש גם קוקטייל עם ג'ין מתובל בנמלים חלל ה-BALLROOM בפנטסטיק. צילום: אילן נחום
יש גם קוקטייל עם ג'ין מתובל בנמלים חלל ה-BALLROOM בפנטסטיק. צילום: אילן נחום

מאפיית ברדא פותחת גם בשעות הערב עם תפריט פיצות, חיפה

המאפייה החיפאית ברדא שפעלה עד עכשיו רק בשעות הבוקר והצהריים פותחת את הדלתות גם בשעות הערב, בראשון עד חמישי החל מ-18:00. במקום יוגש תפריט הכולל 3-4 פיצות נפוליטניות משתנות, דגים כבושים תוצרת בית, סלטים ותפריט מוקפד של יין, בירה ואלכוהול. חוץ מהתפריט הקבוע יהיו גם ספיישלים יומיים ומאפים מיוחדים על פי העונות.

הנמל 6, חיפה, 04-981-7839

לא רק מאפייה פיצות בברדא. צילום: יח"צ
לא רק מאפייה פיצות בברדא. צילום: יח"צ