אם לא אוהבים טחול ושמאלץ, אפשר להחליף אותם בעוד כבדים ובשמן עדין איכותי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשׁים את כל חומרי הבצק מלבד מלח בקערה גדולה במשך 8 דקות. מוסיפים מלח ולשׁים 2 דקות נוספות לבצק גמיש אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.
2
מכסים את הקערה בניילון (לא נצמד) ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי.
בינתיים מכינים את המלית:
3
מחממים שלושה רבעים מכמות השמאלץ במחבת גדולה על להבה נמוכה ומטגנים בצלים עד שהם זהובים ומתקתקים. מעבירים לקערה ומצננים לטמפ' החדר.
4
מחממים את המחבת על להבה גבוהה ומוסיפים את יתרת השמאלץ. מתבלים את הכבדים בגרגרי פלפל שחור וירוק כתושים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים טחולים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שחלקי הפנים מוכנים. נזהרים לא לטגן יתר על המידה - הכבדים צריכים להישאר ורודים לגמרי במרכזם. מעבירים למסננת ומצננים לטמפ' החדר.
5
קוצצים גס את חלקי הפנים ומערבבים עם הבצל המטוגן. מתבלים במלח.
מעצבים, ממלאים, מתפיחים ואופים:
6
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. משטחים מעט ומרדדים כל כדור למלבן מאורך. מפזרים מעל את המלית ומותירים שוליים של 1 ס"מ מכל כיוון. סוגרים את המלבנים לגלילים ומהדקים היטב. סוגרים בצביטה גם את הקצוות. מגלגלים בעדינות לגלילים באורך 40 ס"מ ומעצבים לשבלולים.
7
משמנים תבנית אפייה מלבנית גדולה (או 2 תבניות עגולות בקוטר 28 ס"מ) ומקמחים. מניחים את השבלולים צמודים בתבנית ומפזרים מלח גס. מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים להתפחה במשך שעה.
8
מחממים תנור ל-180 מעלות.
9
זורקים כמה קוביות קרח לרצפת התנור ואופים את החלות כ-40 דקות עד שהן זהובות ויפות. מצננים כמה דקות לפני שמפרידים לחלות אישיות. אפשר לשמור בטמפ' החדר עד כמה שעות או להקפיא עד שבוע.