מתכון

חצילים מטוגנים של ראש השנה

מנה מיוחדת מהמטבח התורכי עם טכניקת הכנה ייחודית (טיגון בבלילה ואחר כך אפייה) ותיבול בשפע סוכר

2,935 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
חצילים מטוגנים של ראש השנה . צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
חצילים מטוגנים של ראש השנה . צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

לכאורה אין כאן חידוש: רק חצילים, ביצים בלולות, שמן, סוכר ומלח, אבל טכניקת ההכנה המיוחדת (טיגון בבלילה ואחר כך אפייה) ותיבול בשפע סוכר יוצרים מנה מיוחדת במינה. שווה לנסות. הגרסה הזאת היא מתוך הספר Sephardic Flavors של Joyce Goldstein.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקלפים חצילים וחותכים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים בקערה עם מים מומלחים קלות לרבע שעה. מסננים וסוחטים נוזלים.

2

טורפים ביצים בקערית.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים כלי חסין חום בגודל 33X23 ס”מ.

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון בגובה כ-5 ס”מ. טובלים את החצילים בביצה ומטגנים 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים יפה. מוציאים בכף מחוררת לנייר סופג. אח”כ מעבירים לתבנית המשומנת ומסדרים בשכבה אחת. זורים מעל מלח וסוכר. מכסים בשכבה נוספת של חצילים ושוב זורים מלח וסוכר וכך הלאה, עד שמסיימים את כל החצילים. מזלפים על הכל 3-2 כפות מים.

5

אופים כ-25 דקות, עד שהחצילים רכים מאוד.

6

מגישים חם בכלי בו החצילים נאפו.

• מתבקש ממש להגיש על מצע של בזיליקום ונענע.