לומדים לבשל

זן ואמנות החזקת הווק: כללי הזהב למוקפץ המושלם

מוקפץ בווק. צילום: shutterstock
מוקפץ בווק. צילום: shutterstock

נודלס היא לכאורה אחת המנות הקלות ביותר שיש. אבל אם לא מקפידים על כמה כללים פשוטים, אפשר ליפול אתה בקלות

16 בדצמבר 2018

1. תשאירו את הווק למסעדות

הכוח של הלהבה הביתית, אפילו אם היא להבת טורבו, לא מתקרב לעוצמתן של כירות הגז של המסעדות, שבהן הלהבה מחממת את הווק מכל צדדיו. מחבת רחבה ואפילו סיר גדול (שממנו יש פחות סיכוי להפיל ירקות) הם כלי העבודה הטובים ביותר בבית.

2. תכינו הכל, אבל הכל, מראש

הכנת מוקפץ מתרחשת מהר מאוד, והדבר האחרון שאתם רוצים זה להתחיל לקצוץ משהו בזמן שהעיינים שלכם על האש. אז הקיצוצים, הרטבים והאטריות צריכים להיות מוכנים ובהישג יד לפני ולכל אורך ההכנה.

3. תנו למחבת להתלהט

אני משאיר את המחבת לפחות 3 דקות בלי לגעת בה על הלהבה הכי גבוהה לפני שאני מתחיל להוסיף את המרכיבים (כולל השמן).

תנו לווק להתלהט. צילום: shutterstock
תנו לווק להתלהט. צילום: shutterstock

4. אל תזיזו את המחבת מהלהבה

נכון, קוראים לו מוקפץ וזה מפתה להקפיץ כמו השפים בתוכניות הבישול, אבל בכל פעם שמרימים את המחבת מהלהבה היא מתקררת. אז בחישה יסודית ונמרצת עם כף עץ עובדת מצוין ושומרת על החום לכל אורך ההכנה, ולכן באנגלית השם של המוקפצים יותר מדויק – Stir Fried.

5. כמויות גדולות מכינים בנגלות

רוצים להכין מוקפץ לכל המשפחה? כדי שהוא באמת יהיה מוקפץ ולא מורתח, תיאלצו להיעזר בסבלנות ולהכין בנגלות, כלומר לטגן בנפרד כל ירק (או שני סוגי ירקות ברמת קושי דומה). אם תוסיפו את כל הירקות בבת אחת הם יתחילו להתאדות ולהגיר נוזלים והתוצאה תהיה מבאסת.

לא להעמיס על המחבת. צילום: shutterstock
לא להעמיס על המחבת. צילום: shutterstock

6. האורחים מחכים למוקפץ, לא להפך

את המוקפץ צריך לאכול מיד, אז תבקשו מהסועדים להמתין בסבלנות שהמוקפץ יהיה מוכן ויגיע אליהם כשהוא בשיאו.