באוכמניות יש ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ומחקרים מראים שיש להן סגולות רפואיות רבות, ובהן: שיפור היכולות הקוגניטיביות והזיכרון, שיפור ראיית-לילה, מניעה ועיכוב הופעת קטרקט ומניעת התחמצנות כולסטרול. אם מחברים את היתרונות הללו ליתרונות הבריאותיים והטעם הנפלא של קוואקר – מתקבלת חגיגה בריאה וטעימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למאפינס:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, משמנים תבנית מאפינס עם 12 שקעים.
מכינים את המאפינס:
2
בקערה גדולה מערבבים ½1 כוסות קוואקר עם סוכר, סוכר חום, קמח, מלח ואבקת אפייה.
3
בקערה קטנה מערבבים חלב, ביצה, שמן, קליפת לימון מגורדת ותמצית וניל.
4
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
5
מוסיפים אוכמניות ומערבבים היטב. ממלאים את תבנית המאפינס כמעט עד הסוף.
מצפים ואופים:
6
מערבבים 1/4 כוס קוואקר עם סוכר חום. מפזרים מעל לכל מאפין.
7
מעבירים לתנור ואופים 22-18 דקות, עד שהמאפינס הופכים זהובים.
8
מוציאים, ממתינים כחמש דקות לייבוש, מוציאים את המאפינס מהתבנית ומגישים חם.