מתכון

ממתק פצפוצי אורז עם חלבה

המתכון דורש המסה של תערובת חלבה, דבש, סוכר וחמאה על להבה נמוכה

6,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ממתק פצפוצי אורז עם חלבה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
ממתק פצפוצי אורז עם חלבה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אחד המתכונים הכי מספקים שאני מכירה: קל מאוד להכנה והתוצאה נהדרת. שימו לב שהמתכון דורש המסה של תערובת חלבה, דבש, סוכר וחמאה על להבה נמוכה. מי שחושש מחריכה יכול להמס קודם את החמאה והדבש (שהופך לנוזלי מאוד בחימום) ורק אז להוסיף את החלבה והסוכר.

למתכון נדרשים 60-80 מנז'טים קטנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים מנז’טים על מגש או תבנית.

2

ממיסים חלבה, דבש, סוכר וחמאה בסיר קטן על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מסירים מהכיריים ומוסיפים קוקוס ופצפוצי אורז. מערבבים היטב.

3

לוקחים כמות מהתערובת בעזרת שתי כפות ויוצרים תלוליות בקוטר כ-3 ס”מ ישירות לתוך המנז’טים. מכניסים למקרר ומקררים שעה לפחות או עד שהממתקים יציבים למגע.

4

מאחסנים במקרר בקופסה סגורה עד שבוע. מגישים קר.