אוכל עולמי

6 המסעדות הכי טובות בלונדון לפי Time Out המקומי

מנות במסעדת הברברי בלונדון. צילום: Carol Sachs
מנות במסעדת הברברי בלונדון. צילום: Carol Sachs

לפני הטיסה ללונדון קחו איתכם את רשימת המסעדות המובילות לפי דירוג Time Out המקומי. במקום הראשון: גאווה ישראלית

23 בדצמבר 2018

הצפון אפריקנית: The Barbary, קובנט גרדן

חשבתם שאהבתם את הפלומאר של קבוצת מחניודה ואסף גרניט, ושזו אהבת אמת – אבל זה היה לפני שפגשתם הברברי. היא תגרום לכם להתפטר, לארוז תיק ולברוח יחד אל השקיעה. הברברי לוקחת את כל מה שטוב בפלומאר וזורקת את מה שלא עובד. הצוות מכוון למנעד רחב, שמשתרע מצפון אפריקה עד מצרים. זה אינו אוכל לקפוצי תחת אלא לאנשים שחיים את החיים במלואם. הברברי הוא מקום שאפשר להתאהב בו עד מעל לראש. לאתר

אנשובי במסעדת Barrafina. צילום: באדיבות המסעדה
אנשובי במסעדת Barrafina. צילום: באדיבות המסעדה

הספרדית: Barrafina, קובנט גרדן

בארפינה ממוקמת בחלל פשוט אך יפהפה – דלפק שיש ארוך, כיסאות בר גבוהים, חלונות שאור רב נכנס דרכם. מנות הפתיחה קטנות ומענגות, אך שימו לב לחשבון המצטבר במהירות. פרח קישוא במילוי גבינה וזילוף דבש היה חיבור מנצח של מתוק ומלוח, במחיר לא נמוך – 7.80 ליש"ט. צריך לזכור שבארפינה היא לא ממש מסעדה אלא טאפאס בר ספרדי מודרני עם תפריט שרי, קאווה ויינות אחרים – מושכים לא פחות מהאוכל ומושלמים להתנסות בזמן הנשנוש. לאתר

התאילנדית: Smoking Goat, שורדיץ'

יש לכם בכיס 3.80 ליש"ט? זה כל מה שתצטרכו כדי לטעום את האורז המטוגן בלארדו (שומן חזיר מומלח ומתובל) של הסמוקי גואט, הידוע גם כאורז המטוגן הכי טוב בלונדון. האוכל כאן בועט בראש. שפע פלפלונים קטנים וחריפים, והרבה למון גראס ועלי ליים קרועים שנכנסים לתוך מרק טום ים מושלם. הסמוקינג גואט יפיל אתכם לקרשים וישלח אגרוף לכיוון הפה, אבל אף פעם לא לארנק. לאתר

מנת תמנון במסעדת Social Eating House. צילום: באדיבות המסעדה
מנת תמנון במסעדת Social Eating House. צילום: באדיבות המסעדה

הבריטית: Social Eating House, סוהו

לא קל לפתוח מסעדות חדשות ולשמור על רמה גבוהה, אבל השף הראשי ג'ייסון את'רטון עבר ממעמד של שוליית הקוסם (תחת גורדון רמזי) והפך להיות הקוסם עצמו. הביסטרו היוקרתי Little Social נפתח מול מסעדת הפיין דיינינג Pollen Street Social, שניהם שלו. הוא המשיך עם מסעדה יותר שאפתנית בסוהו והעביר את שרביט השף לפול הוד. בביקורנו הוד והצוות עשו קסמים ברוגע מכושף. עברו הימים שבהם שפים צועקים היו מודל. עכשיו בטופ הם שפים שאפתנים ושקטים שמשחקים יפה יחד. לאתר

מסעדת הגריל: Temper, סוהו

דמיינו לעצמכם בשרים ודגים מעושנים על טאקוס ולחם שטוח עם ערבוביית תבלינים אסייתיים ולטיניים. זהו אחד המקומות הנדירים של 'אלוהים אדירים אף פעם לא אכלתי דבר כזה'. המזללה של השף הסקוטי ניל רנקין מתמחה בחיות שנצלות או מעושנות כנתחים – כלוב צלעות שלם של פרה, עז חסרת רגליים (בלי לצחוק בבקשה) – לפני פריסה וקיצוץ. המנות המנצחות מוגשות על פיתה צלויה משוחה בשומן מן החי – קטנות ובתמחור נוח. בקינוחים: מאפה שמרים קווין אמאן, ספוג רוטב קרמל מלוח. לאתר

הווייטנאמית: BAO, סוהו

באו היא המקבילה הלונדונית ל־Ssäm Barשל מומופוקו בניו יורק. שמה של המסעדה נגזר מגוא־באו – לחמניות באו רכות ובהירות, במקרה זה במילוי בשר חזיר צלוי המעוטר באבקת בוטנים, וכולו שלכם תמורת 3.75 ליש"ט. סוגים אחרים של באו דומים יותר לסליידר, כגון לחמניות שעוטפות עוף מושרה בחלב סויה עם מיונז סצ'ואן וקימצ'י. יש אפילו באו קינוח מבלילת דונאט במילוי גלידה שמזכירה את משקאות הדגנים וחלב במומופוקו מילק בר בניו יורק. שימו לב: מכיוון שבאו מקום קטן ואינו מקבל הזמנות, אנחנו צופים באזז בסגנון מומופוקו. וגם תור דומה. לאתר