סיכום עשור

שף מאיר אדוני: "אוכל מודרני כשר ומדהים"

טרטר פלסטיני של מאיר אדוני. צילום: דן פרץ
טרטר פלסטיני של מאיר אדוני. צילום: דן פרץ

השף של מסעדות בלו סקיי, דוניא ולומינה מסכם עשור של פעילות בארץ ובחו"ל

2 בדצמבר 2019

בקולינריה יש אופנות. בשנים האחרונות עברנו את כולן עד שסוף סוף העולם גילה שיש תרבות אוכל מזרח תיכונית – אי אפשר לקרוא לה עדיין מטבח ישראלי – שהקולגות שלי ואני מפיצים בעולם. בכל המסעדות שלי בחו"ל אני לא מגיש חזיר, אבל הן לא כשרות. בארץ, מהיום שסגרתי את כתית ומזללה החלטתי שהעתיד הוא מסעדנות כשרה – מאוכל רחוב ועד מטבח עילי. הוכחנו שאפשר לעשות אוכל מזרח תיכוני מודרני וכשר מדהים עבור הקהל שרוצה יותר ויותר לאכול כשר. למה? יש מדינת תל אביב ויש מדינת ישראל. במדינת ישראל גם הלא דתיים רוצים לאכול כשר בצורה כזאת או אחרת. תוכניות הבישול פתחו צוהר ענק לעולם שלם של קולינריה לקהלים שלא ידעו שקיים אוכל כזה. אותם קהלים חדשים אמרו שגם הם רוצים אוכל כזה – ברמת גימור, בצבעוניות ובעוצמות האלה, ומוכנים לשלם על זה. אם פעם הגישו עופיונים ושעועית מקופסה, היום מגישים נתחים מטורפים וטכניקות מורכבות. אני חושב שזו מגמה כללית גורפת, והרבה שפים שחשבו שבחיים לא יבשלו כשר מצטרפים למחנה הזה ואני שמח על כך.

לרשימת סיכומי העשור המלאה של אתר השולחן

מאיר אדוני. צילום: נמרוד סונדרס
מאיר אדוני. צילום: נמרוד סונדרס