מתכון

סלט קיסר עם פטריות כבושות

גרסה צמחונית וטעימה במיוחד של סלט הקיסר האהוב. מומלץ להכין את הרוטב כשעה לפני ההגשה ולהעביר למקרר להתייצבות

775 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
סלט קיסר עם פטריות כבושות. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו
סלט קיסר עם פטריות כבושות. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

הפטריות הכבושות הן בשרניות, חמצמצות והולכות נהדר עם כוס משקה, על פרוסת לחם טוב או בתוך סלט. להבדיל מפטריות טריות – הכבושות נשמרות המון זמן (עד 3 חודשים!).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים פטריות כבושות בשיטת אסקבש (ראו מתכון למעלה)

2

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, מעבירים לכלי עם מכסה ושומרים בקירור לפחות שעה ואפשר עד יומיים.

3

שמים בקערה עלי חסה, בצל ופטריות. מוסיפים 5-4 כפות רוטב ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן ומגישים.