מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס של לחמים

ביס אחד בעוגייה הענקית, העסיסית והעמוסה שלושה סוגי שוקולד מבהיר שמדובר כאן במשהו באמת מיוחד

218,333 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
שוקולד צ'יפס של לחמים
שוקולד צ'יפס של לחמים

הקונדיטורית מיכל מנדלסון ממאפיית לחמים מספרת: "הכנסנו אותה לתפריט באביב האחרון והיא הפכה מייד ללהיט,” ומדגישה שגודלה החריג של העוגייה אינו סתם גימיק — הוא הכרחי לשמירה על המרקם העסיסי. “אם תקטינו את הקוטר, העוגיות עלולות להתייבש.” העוגיות במיטבן ביום האפייה, אבל יישמרו יום-יומיים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה, שני סוגי סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבלים עד לקבלת בצק רך. מוסיפים את כל סוגי השוקולד ומערבלים כמה שניות עד שהם נטמעים בבצק. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3

יוצרים כדורים בגודל קלמנטינה קטנה (80 גרם), משטחים לעיגולים בקוטר 6 ס”מ ומסדרים בתבנית במרווחים של 3 ס”מ.

4

אופים 12-10 דקות עד שהעוגיות משחימות בקצוות והן עדיין רכות במרכזן (הן יתייצבו בצינון). מצננים.

5

שומרים עד יומיים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

רעיון לגיוון:

להכנת עוגיות שוקולד צ’יפס כהות מחליפים רבע מכמות הקמח בקקאו ומוסיפים עוד 2 כפות סוכר לבן.