הצבע חום שוקולד, המרקם של עוגת גבינה; והטעם משלב ביניהם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
מכינים את הבסיס:
2
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.
בינתיים מכינים את המלית:
3
ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים לקערה גדולה ומצננים כ-5 דקות.
4
מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה, שמנת וסוכר ומערבבים. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס.
אופים:
5
אופים כשעה, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז רוטט מעט.
מכינים את הרוטב:
6
מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כרבע שעה. יוצקים על העוגה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
לגרסא דיאטתית יותר אפשר להחליף את הגינה הלבנה בגבינה לבנה 5%, ואת השמנת החמוצה בשמנת חמוצה 9%.