מתכון

פילה לברק על מצע עלים ירוקים באניס ודבש

סבינה ולדמן מלמדת להכין את אחד מהדגים הפופולריים ביותר בישראל, הלברק, בהגשה חגיגית בטעמים אניסיים

1,771 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
פילה לברק על מצע עלים ירוקים באניס ודבש. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פילה לברק על מצע עלים ירוקים באניס ודבש. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

לברק — עדין ואצילי

הלברק (בר ים או Seabass) הוא דג מים מלוחים, שכיום גדל בחקלאות ימית ומגיע אלינו בעיקר מקפריסין ויוון. משקלו נע בין 400 גרם ועד קילו. בשרו עדין ועסיסי ויש לו מעט עצמות. כמו רוב דגי הים הוא אוהב מינימום תיבול והתעסקות. הלברק מעולה כפילה על הגריל או במחבת או מבושל ברוטב עדין, ונהדר גם כשהוא מטוגן בשלמותו בשמן עמוק ומוגש לצד מטבלים פיקנטיים. למרות איכויות הטעם הנהדרות שלו הוא אינו בשרני דיו להגשה נא (למשל בסביצ'ה או טרטר). כשמכינים אותו שלם (בגריל או בתנור), חורצים לאורכו חריצים אלכסוניים ולקראת תום הצלייה מחדירים סכין דרך אחד החריצים עד שהיא נוגעת באדרה — אם הבשר נפרד מהעצם בקלות, סימן שהדג מוכן; אם לא – צולים עוד כמה דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל עלים ירוקים:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2

מכינים את תבשיל העלים: מחממים שמן זית בסיר רחב (שמתאים לתנור) על להבה נמוכה ומטגנים בצל, שומר וכוכבי אניס כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב. מגביהים להבה, מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה. מוסיפים מנגולד, תרד ובקצ'וי ומטגנים כ-5 דקות עד שהעלים מאבדים נפח.

3

יוצקים פסטיס ומאדים כ-2 דקות. יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים דבש ומערבבים היטב. מעבירים את התבשיל לתבנית.

: מניחים על התבשיל את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה ומסדרים לידו ברוקולי ופרוסות לימון.

4

מוסיפים את הדג, אופים ומגישים

5

אופים 12 דקות עד שבשר הדג מלבין ועורו מזהיב מעט. מעבירים לצלחות הגשה.

6

אפשר להכין מראש עד שלב צליית הדג.