ולמנה העיקרית

מנות עיקריות לארוחת החג

כל המנות שישדרגו את תפריט ראש השנה
יוני 2019

ארוחת חג כהלכתה כוללת מספר מנות עיקריות. ישנן שלל  אפשרויות במנות המשלבות דגים, בשר, עוף או טבעוניות, אפשר ללהטט עם ירקות צבעוניים ולשלב בעיקריות סלק, רימונים, לימונים, ושפע תבלינים. ישנם מאכלי עדות רבים ממרוקו, דרך צפון אפריקה, המטבח החלבי והפרסי ועד הבלקן ומזרח אירופה.  אספנו עבורכם את המנות העיקריות הכי שוות שיסייעו לפתוח את השנה החדשה ברגל ימין.

לכל המתכונים לראש השנה

3
פילה עגל על פילאף גריסי פנינה עם רוטב תפוחי עץ וג’ינג’ר של קייטרינג מגי ותולי. (צילום: דניאל לילה)
פילה עגל על פילאף גריסי פנינה עם רוטב תפוחי עץ וג’ינג’ר של קייטרינג מגי ותולי. (צילום: דניאל לילה)

פילה עגל על פילאף גריסי פנינה

פילאף גריסים הוא מנה צמחונית נהדרת בפני עצמה, ואפשר להחיל עליו אינסוף גיוונים (כמו להוסיף לו נתחי בשר או כבד מוקפצים) למתכון המלא
5
צלי בקר עם לימון פרסי ותימין וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רכז רימונים של שף אוהד גור הרץ, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף
צלי בקר עם לימון פרסי ותימין וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רכז רימונים של שף אוהד גור הרץ, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף

צלי בקר עם לימון פרסי וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רימונים

תבשיל בקר חגיגי עם טעמים דומיננטיים וסלט שמאזן אותם למתכון המלא
8
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף

עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול

עוף ממולא במפתול - תבשיל מהמטבח הערבי שמכינים מחיטה או בורגול - שיגנוב את ההצגה בשולחן החג למתכון המלא
13
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה צמחונית של אורז אדום, חצילים ובטטות

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס לטעים יותר למתכון המלא
16
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

עוף וקונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס

עוף עסיסי במיוחד שצולים עם חצילים קטנטנים ותמרים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שמגישים עם קוסקוס למתכון המלא
21
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק

בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
36
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

עוף שלם וביצים באריסה מתוקה

עוף שלם מושרה באריסה מתוקה ביתית, צלוי וממולא באורז, ירוקים וביצים קשות למתכון המלא
38
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן

5 דירוגים
הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים למתכון המלא
42
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית

4 דירוגים
הדרך המושלמת להגיש פילה בקר: מבקשים מהקצב לפרוס את הנתח ליריעה דקה, משטחים מלית של עשבים טריים ואגוזים ומגלגלים למתכון המלא
43
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

1 דירוגים
קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
51
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום

3 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו הוא שאפשר להכין את כולה מראש, לשמור במקרר ורק לחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה למתכון המלא
52
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים

2 דירוגים
מאפה מרשים שכולל ענבים (אפויים, טריים וכבושים), גבינת עיזים עשירה, בשר חצילים קלויים, פריקי ופסטו עשבים למתכון המלא
53
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים

7 דירוגים
העוף הזה חתיך ומרשים, יש לו טעמים מתוקים–חמוצים ומעניינים אבל הוא גם מאוד ביתי ומזמין למתכון המלא
77
שדרת צלעות טלה אפויה בחמר של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק
שדרת צלעות טלה אפויה בחמר של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק

שדרת צלעות טלה אפויה בחמר

4 דירוגים
אם יש בשר להתגאות בו בארץ - זה הטלה. זהו בשר רך, עסיסי ומקומי אמיתי. בחורף הטלאים אוכלים יותר ובשרם רק משתבח למתכון המלא
82
עוף ותפוחי אדמה עם אריסה ורכז רימונים. צילום: shutterstock
עוף ותפוחי אדמה עם אריסה ורכז רימונים. צילום: shutterstock

עוף ותפוחי אדמה עם אריסה ורכז רימונים

3 דירוגים
בד"כ שקית הקוקי משמשת להכנת עוף ותפו"א. בגרסה הזו אריסה, שום ורכז רימונים שעוטפים הכל ברוטב חמוץ-מתוק-פיקנטי למתכון המלא
83
ביף וולינגטון עם צ'אטני של בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי  של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ביף וולינגטון עם צ'אטני של בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

ביף וולינגטון עם צ'אטני בצלים, צימוקים ובלסמי

הפילו עוזר לבשר לספוג את טעם הריבה, אך בה בעת מגן על בצק העלים מפני רטיבות - אחרי האפייה מתקבלת מעטפת פריכה למתכון המלא
85
פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים

2 דירוגים
האמנון חי במים מתוקים, טעמו מורכב פחות מזה של דג ים והוא זקוק לבני זוג מענייניים. כאן שידכתי לו איולי עשבים למתכון המלא
88
מקלובה כבש עם חצילים וכרובית של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה כבש עם חצילים וכרובית של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה כבש עם חצילים וכרובית

2 דירוגים
אני משתמשת למקלובה באורז יסמין או עגול, שסופגים נהדר את הנוזלים כך שאין חשש שיוותרו גרגירים קשים בסוף הבישול למתכון המלא
91
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים

2 דירוגים
שוק טלה מככבת על שולחנות חג רבים. כאן היא מופיעה בגרסה מלאת טעמים עם גוונים מתקתקים למתכון המלא
93
ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה של שף אסף שנער. צילום: רן בירן
ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה של שף אסף שנער. צילום: רן בירן

ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה

צלעות הטלה נצלות מחוברות לשדרה, לפני ההגשה עוטפים אותן בזיגוג מתקתק. אפונת שלג וסלסה לימונית מוסיפות רעננות למתכון המלא
94
כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

8 דירוגים
בתור ילד, אבי ביטון הכי אהב לאכול את צלי הכתף של ערב החג ביום למחרת - בגרסה קרה בתוך סנדוויץ' מצה למתכון המלא
95
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות

2 דירוגים
כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב עשיר למתכון המלא
100
נתח אסאדו שלם בתנור בזיגוג ברביקיו רימונים של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק
נתח אסאדו שלם בתנור בזיגוג ברביקיו רימונים של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק

נתח אסאדו שלם בתנור בזיגוג ברביקיו רימונים

4 דירוגים
ניתן להכין את האסאדו יום לפני ההגשה: לאחר האפייה מצננים ומאחסנים את הבשר במקרר למתכון המלא
105
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים

4 דירוגים
נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא
110
פרוסות אנטריקוט צלויות 
עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים 
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

פרוסות אנטריקוט עם תבשיל פטריות ובצל ברכז רימונים

הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי למתכון המלא
113
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע

בישול בשמן זית מתאים מאוד לסלמון ומותיר אותו עסיסי. קרם אפונה ופיסטוק יוצר תפאורה מושלמת מבחינת טעם וצבע למתכון המלא
119
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף 
עם נתחי שפונדרה על העצם
. צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש

כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה

2 דירוגים
מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא
123
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים

1 דירוגים
זנב שור הוא נתח עם הילה יוקרתית אף על פי שהוא מהנתחים הזולים בשוק. הוא מעולה לצירים, לתבשילים ולרטבים סמיכים למתכון המלא
126
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן

2 דירוגים
אין אף נתח בשר שיודע להגיע למרקם הרך והמתמסר של לשון עשויה היטב. היא גם סופגת טעמים באופן נפלא למתכון המלא
128
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים

היום אנחנו כבר יודעים שירקות שלמים יכולים לתפקד כמנה עיקרית מפוארת, אם יזכו לטיפול הנכון. והפעם: דלעת למתכון המלא
129
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פרגיות ממולאות עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים

בזכות המלית שכוללת פיסטוקים, חמוציות, פרגית טחונה ותיבול אניסי של טרגון הופכים נתחי הפרגית למנה מפוארת למתכון המלא
130
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהרט והל

עוף ממולא בפירות מיובשים, בהרט ובצל, שטוגן זמן ארוך עד שכל המתיקות הטבעית שלו השתחררה למתכון המלא
152
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

עופיונים ממולאים באורז וכל טוב

7 דירוגים
התוספת כבר בפנים: עופיונים צלויים במילוי מתקתק. אל תגלו לאורחים שאפילו לא כל כך מסובך להכין את זה למתכון המלא
158
קציצות דגים ברוטב עגבניות שרי תמר, אנשובי וזיתים מרוקאים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קציצות דגים ברוטב עגבניות שרי תמר, אנשובי וזיתים מרוקאים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קציצות דגים ברוטב עגבניות שרי תמר, אנשובי וזיתים

2 דירוגים
איך מוציאים מפילה דג אחד ארוחה מלאה? מוסיפים לו דגנים, קטניות, ירקות ועשבי תיבול והופכים אותו לתבשיל עשיר למתכון המלא
162
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר

חיבור רב רושם בין מקלובה לפאייה. את הסיר הופכים מול האורחים ומגלים את שכבות האורז, הדגים והירקות למתכון המלא
165
שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר. צילום: דן פרץ, סגנון: דיאנה לינדר
שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר. צילום: דן פרץ, סגנון: דיאנה לינדר

שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר

השפונדרה נראית כמו נתחי אוסובוקו, העצם תורמת לטעם ולהסמכת הרוטב ואחרי בישול של שעתיים הבשר ייפול ממנה מרב רכות למתכון המלא
175
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי.  צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי

1 דירוגים
כשעברתי לגליל התוודעתי לקוסקוס בלאדי (בערבית מָפְתוּל) – שעשוי מבורגול וקמח ומככב בתבשיל כבש בשם מוגרבייה למתכון המלא
186
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק

3 דירוגים
מנה טעימה ובריאה של סלמון מאודה וירקות בהשראת המטבח האסייאתי למתכון המלא
189
פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים

הטעמים הולמים היטב את הסלמון לפחות כמו הצבע הירוק, שמעניק מראה מגרה במיוחד לגוון הוורדרד של הדג למתכון המלא
207
פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף
פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף

פילה סלמון בתנור בסגנון תאילנדי

מנת סלמון פשוטה וקלאסית בתנור עם טעמים חריפים-מתוקים, שכיף להכין גם בחג וגם באמצע השבוע למתכון המלא
208
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף

פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים

9 דירוגים
מנה מנצחת: סלמון בתנור עם ציפוי פריך ששומר על עסיסיות הנתח למתכון המלא