חדשות האוכל

פיתה בנמל: בר פיתות חדש בנמל תל אביב ועוד חדשות אוכל

בר פיתות חדש בנמל ת"א, סניף חדש בקניון למזללת NUNUNU המושחתת, ארוחות בוקר שוות ועוד חדשות אוכל מעוררות תאבון

פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי
פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי
3 ביולי 2019

פיתה מונטנה – בר שיפודים חדש | נמל תל אביב

השפים יוסף שיטרית ודוד אלמקיאס ממסעדת "דוד ויוסף" חוברים אל הקצב אודי גינדי ויחד הם פותחים את ״פיתה מונטנה״, בר שיפודים מודרני כשר בנמל תל אביב, בלוקיישן של גלידה מונטנה המיתולוגית. בין המנות בתפריט: קבב הקצב – 39 שקלים לפיתה / 44 שקלים לפרנה; שרשרת מרגז לוהטת – 39 שקלים לפיתה / 44 שקלים לפרנה; פרגית עולמית – 39 שקלים לפיתה / 44 שקלים לפרנה; מונטנה סטייק – 42 שקלים בצלחת; שיפוד כנפיים – 25 שקלים; צ׳יפס מתפו״א מרי פופרס – 14 שקלים ועוד.

פיתה מונטנה – כל הפרטים

שרשרת מרגז  פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי
שרשרת מרגז  פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי

תפריט ערבי טורקי חדש בקזינו סן רמו | תל אביב

השפית נועה לוי מציגה תפריט החדש המבוסס כולו על המטבח הערבי והטורקי בדגש על ירקות מקומיים, דגים ובשר. בין המנות: "ארנצ'יני פריקה" עם עשבי תיבול וגבינה ערבית על רוטב עגבניות חרפרף (45 שקלים); סלט ירוקים – קישואים, תרד טורקי, חומעה, חסה ואבן יוגורט (44 שקלים); אקמק באליק – פילה בורי וירקות צרובים על חלה וסירופ רימונים (64 שקלים); עוגת עלי גפן עם שכבות של אורז, עשבי תיבול, חצילים ותפוחי אדמה עם יוגורט ושקדים (56 שקלים); לחי בקר על פריקה וציר בקר (89 שקלים) ועוד.

קזינו סן רמו – כל הפרטים

מאפה עלי גפן קזינו סן רמו. צילום: תמוז רחמן
מאפה עלי גפן קזינו סן רמו. צילום: תמוז רחמן

מסעדת פומו חוגגת שנתיים ומארחת שף איטלקי | תל אביב

לכבוד חגיגות השנתיים לפתיחתה, תארח מסעדת פומו את מאסטרו פאסטיו, אלסנדרו אלדרובנדי, מומחה להכנת פסטה טרייה ובעל חנות הפסטה "La Casareccia" בסוזרו שבאיטליה. יחד עם הבעלים והשף של פומו, שחר ברנע, יוגשו במסעדה מנות מיוחדות לאורך שלושת הימים, כמו: טיול לאיטליה – מבחר פסטות ממולאות בחמאת מרווה טורטליני עם מחית כמהין, רביולי קרם דלעת, טורטליני בולוניה מורטודלה ופרושוטו, טורטליני ארטישוק וצ'ילי; פשה לינגוויני לימון עם דג; פסטה שחורה עם קוקי סאן ז'אק; פסטה פלפל שחור ולימון ברוטב קצ'ו אֵה פפה ועוד.

מתי: שלישי- חמישי, 11.7-9.7

פומו – כל הפרטים

פסטות של מאסטר איטלקי פומו. צילום: אפיק גבאי
פסטות של מאסטר איטלקי פומו. צילום: אפיק גבאי

שף אופיר וידבסקי מצטרף לריפאבליק ומשיק תפריט חדש | הוד השרון

שף אופיר וידבסקי שחזר מארבע שנים באירופה מצטרף למסעדת ריפאבליק שבהוד השרון ויצר עבורה תפריט חדש עם מנות כמו קלמרי בפלאנצ'ה, שעועית לימה, בצל צלוי, עשבי תיבול, צ'ילי, גבינת פטה,יוגורט צאן ולימון כבוש – 58 שקלים; כיסוני טלה ובהרט, צרובים על הפלאנצ'ה, לבנה, עשבי תיבול, סלסת עגבניות וצנוברים – 68 שקלים;  ארטישוקים צרובים קרפצ'יו סלק, אורגנו, בלסמי, פיסטוק ופטה צאן – 48 שקלים; שוק אווז בבישול ארוך, קרם תפוחי אדמה ועלי תרד – 98 שקלים; קרעי פסטה טריה עם בשר אונטריב בבישול ארוך, פטריות, בצל בגריל, חמאה ודמי גלאס – 89 שקלים, ועוד.

ריפאבליק – כל הפרטים

פילה לברק מהתפריט החדש ריפאבליק. צילום: יונתן בן חיים
פילה לברק מהתפריט החדש ריפאבליק. צילום: יונתן בן חיים

סניף שני למזללת הכריכים NUNUNU | תל אביב

מזללת הכריכים המושחתים NUNUNU של השף גיא גמזו פותחת סניף שני בקניון עזריאלי בתל אביב. הסניף ימוקם בקומה הראשונה של הקניון ויפעל לאורך כל חודשי הקיץ. כל כריכי לחמניות החלב מהסניף הראשון ימכרו גם פה, כמו לחמניית בקר מפורק עם חזה בקר מבושל אמריקן סטייל (38 שקלים); לחמניית פופקורן שרימפס במילוי שרימפס בפנקו ומיונז חריף (45 שקלים) וגם לחמניות חדשות כמו לחמניית האלפחורס שממולאת בקרם מסקרפונה ריבת חלב, עוגיית אלפחורס ושבבי קוקוס קלוי (28 שקלים).

עכשיו גם בקניון נונונו. צילום: אנטולי מיכאלו
עכשיו גם בקניון נונונו. צילום: אנטולי מיכאלו

NUNUNU עזריאלי – כל הפרטים

שוק אמני אוכל של קהילת סלואו פוד | אבו גוש

שוק אמני האוכל של קהילת סלואו פוד והשף נדב מלין מגיע לבוסתן המתחדש באבו גוש ביום שישי, החל מהשעה 10:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. במקום יוצבו דוכני אוכל הרחוב של קייטרינג 'לואיזה' ביניהם: עמדת גריל והשרקוטרי של לואיזה עם מנת נקניקיות טלה בעבודת יד, "הפינוקים של עמית" עם שבלולי פילו ממולאים בגבינות או תרד וביצה קשה, פיצה נפוליטנית אותנטית, דוכן אוכל הודי של להבה סילימן, גבינות, לחמים, יין ובירות מקומיות ועוד מוצרים רבים ואיכותיים של מיטב היצרנים והמגדלים בארץ.

מתי: שישי, 12.7, 10:00- שעה לפני כניסת השבת
בוסתן אבו גוש, רחוב המצפה, אבו גוש, 02-5337120

נקניקייה בעבודת יד שוק אמני האוכל. צילום: אור קפלן
נקניקייה בעבודת יד שוק אמני האוכל. צילום: אור קפלן

ארוחת בוקר חדשה במלון לייטהאוס | תל אביב

מלון לייטהאוס פותח את מרפסת הגג שלו לבופה ארוחות בוקר במהלך השבוע. הבופה של שף מאור סבג יכלול מנות כמו פלטות דגים טריים שנכבשו בטכניקות שונות; כרובית אפויה בווינגרט חם; עלי גפן ממולאים באורז בסמטי, זרשק, נענע יבשה ועגבניות קונקסה; כנאפה מלוחה בגבינה ג׳יבנה ביתית; ארנצ׳יני מנגולד תרד ופרמזן; קבב דג ים תיכון בגריל פחמים וסלטה משוואיה ועוד. כל סועד יקבל גם עיקרית לבחירה כמו בראון בנדיקט – ביצה עלומה מוגשת על בריוש, שמנת, ירקות ירוקים והולנדייז; חלומי בנדיקט – ביצה עלומה מוגשת על בריוש עם גבינת חלומי מטוגנת, אננס ונענע; טוסט אננס צרפתי – עם אננס במי ורדים, אפרול וקצפת; פנקייק הבית – עם קרמבל בראוניז, מרשמלו וקרמל מלוח ועוד, עם שתיה קלה וחמה ללא הגבלה. לאורך קיץ תעלה הארוחה 95 שקלים לאדם (במקום 120 שקלים) בימים ראשון עד חמישי ובימי שישי ושבת היא תעלה 120 שקלים, כולל כוס קאווה או קוקטייל בוקר מתחלף.

מתי: כל יום, 11:00-7:00
Lighthouse by Brown, בן יהודה 1 תל אביב

לא רק בופה, גם מנות אישיות מלון לייטהאוס. צילום: שי נייבורג
לא רק בופה, גם מנות אישיות מלון לייטהאוס. צילום: שי נייבורג

תפריט צהריים חדש בק-פה האנוי | תל אביב

ק-פה האנוי מתחדש בתפריט עסקית הכולל מגש עם מנה ראשונה, מנה גדולה, ושתייה קלה. בין המנות: סלט היי-פונג – דג לבן מטוגן, בזילקום, מלפפון, נבטים וקשיו, שיפודי שינג׳אן; שיפודים וויטנאמים, האנוי בורגר – המבורגר בקר, לחמניה מאודה, ריבת ג׳ינג׳ר ואיולי סריראצ׳ה; שיפודי סלמון עם אורז מטוגן, טריאקי ודלעת; שיפוד סינטה – שיפודי סינטה, עם שאלוט צרוב בגריל, צ׳ילי צהוב, שומן אווז ואורז יסמין ועוד. התפריט מחולק לשלוש קטגוריות בין המחירים 58, 68 ו-78 שקלים.

מתי: ראשון-חמישי, 16:30-12:0

ק-פה האנוי – כל הפרטים

ארוחה שלמה במגש ק-פה האנוי. צילום: יונתן בן חיים
ארוחה שלמה במגש ק-פה האנוי. צילום: יונתן בן חיים

תפריט ארוחות בוקר חדש בלירי לאונג' | רשפון

בלירי לאונג׳, המסעדה החדשה מקבוצת גוז׳ ודניאל, משיקים תפריט ארוחות בוקר חדש עם מנות כמו: שקשוקה עגבניות, ביצים, עגבניות, פלפל אדום, צ'ילי, סלט גינה עם אפשרות לתוספות לבחירה (64 שקלים); בוקר לירי – 2 ביצים לבחירה, גבינות של בוקר, טונה, מבחר מטבלים, ריבה, סלט גינה (68 שקלים); טארט כרישה – מאפה מבצק פריך של כרישה, מנגולד, שמנת וגאודה (48 שקלים); כריך מוצרלה די בופאלו – עגבנייה, בזיליקום, שום קונפי, בלסמי 10 שנים (48 שקלים) ובוקר ילדים – מקושקשת, גבינה לבנה, מלפפון, עגבנייה, נוטלה ולחמניות מוגשת עם כוס מיץ (42 שקלים).

מתי: ראשון-שישי, 12:00-9:00 

לירי לאונג' – כל הפרטים

ארוחת בוקר של מושב, קצת אחרת לירי לאונג'. צילום: דניאל לילה
ארוחת בוקר של מושב, קצת אחרת לירי לאונג'. צילום: דניאל לילה

ערבים יווניים במסעדת הפי פיש | ירושלים

מסעדת הפי פיש של מלון ממילא משיקה ליין של ערבים יווניים בימי רביעי עם הופעה חיה של להקת "יוון כחול לבן" ותפריט עם מנות ים תיכוניות. בין המנות בתפריט: פרנה חמה עם מאזטים (52 שקלים); שווארמה דגים על טחינה – יוגורט, עדשים, ועמבה (72 שקלים); סביצ'ה דג ים, בצל, סומק ומלפפונים (54 שקלים); דגים קטנים מהים (98 שקלים); דגים שלמים כמו מושט, פורל, לברק, לוקוס ואחרים (132-84 שקלים) ועוד.

מתי: רביעי, החל מ-18:00

פרנה ומאזטים הפי פיש. צילום: אפיק גבאי
פרנה ומאזטים הפי פיש. צילום: אפיק גבאי

הפי פיש – כל הפרטים