ק-פה האנוי

מלכי ישראל 3, תל אביב
הזמינו שולחן
ק-פה-האנוי. צילום: נמרוד-סונדרס
ק-פה-האנוי. צילום: נמרוד-סונדרס
הזמינו שולחן
על המסעדה

המסעדה, השייכת לקבוצת מסעדות מפריז, מוגדרת כבית לאוכל וייטנמי, אך התפריט קורץ גם למטבח הצרפתי וגם מושפע מהמטבח הישראלי כדוגמת המנה "חריימה קארי". מעבר לארוחות ערב, המקום פתוח גם לארוחות צהריים במהלך השבוע ולבראנץ' בימי שישי.

טלפון: 03-6771184
כתובת: מלכי ישראל 3, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 00:00-12:00
יום שני 00:00-12:00
יום שלישי 00:00-12:00
יום רביעי 00:00-12:00
יום חמישי 00:00-12:00
יום שישי 16:00-10:00
שבת 00:00-21:00
טבלת המבקרים

מקום טוב לבוא ולפתוח שולחן, בעיקר עם חבורה שכוללת גם שומרי כשרות. רק שימו לב שלא כל המנות מתאימות לחלוקה, כמו למשל הסאמר רול והמרק.

רמז לכך שלמרות מגבלות הקונספט אפשר להדהד במטבח כישרון של שפית (נופר זוהר), שבא לידי ביטוי במרק הפו. אמנם בלי ציר המבוסס על עצמות חזיר, אבל עדיין הורגשו בו שכבות טעם שעוררו מחשבה ודמיון. מח העצם שחרר טעם דומיננטי עם שומניות ברוכה וסחיטת הליים הקפיצה אותו לאזור נוסף.

המנות האחרונות היו טובות בהרבה מהמקובל במסעדות כשרות. "בננה לוטי פריזאית" היתה מנה מוצלחת של בצק עלים שעליו תחליף קרם פטיסייר מחלב שקדים שלא רק שלא היה מתוק מדי, אלא שגם לא היה לו מרקם הלוואי המטריד של תוספת עמילנים. זה היה קרם חלק, עדין, שהיטיב להחמיא לפרוסות המסודרות באלגנטיות של בננה מקורמלת.

ק-פה האנוי היא לא רק מסעדה יפה, היא גם מאוד חמודה. נכון יש בה תפריט יין מוזר, ברזי בירה יבשים וקוקטילים שלא מצליחים להתרומם אבל בהתחשב בגילה הצעיר, אני יכול לסלוח לה על זה. המטבח הכשר שלה עובד כמו מכונה, ומוציא מנות שגם באזורים היותר מתוחכמים שלהן, שומרות על פשטות איזון וקומוניקטיביות ומשתלבות יפה עם העיצוב, המוזיקה והאווירה. והכי חשוב: לא רק שלא העיפו אותי אחרי יותר משעה, אפילו הזמינו אותי לקינוח.