פסח 2021

מתנות קולינריות לחג שמח

פוסטר ליקוטי חורף וקיץ מבית "תוצרת" (נדב יהל, דור ונגר, סטודיו גולדברג־כהן)
פוסטר ליקוטי חורף וקיץ מבית "תוצרת" (נדב יהל, דור ונגר, סטודיו גולדברג־כהן)

מדריך מאויר לליקוט מקומי, ספר חדש על תיירות יין ישראלית, כיסוי סרוג למצות ועוד מתנות שיישמחו פודיז

14 במרץ 2021

חגיגה טבעונית 

ספרה השני של אשת התוכן, מנחת סדנאות הבישול ובעלת הבלוג הפופולרי "טבעוניות נהנות יותר", מכיל יותר ממאה מתכונים טבעוניים לכל שעה, מצב והזדמנות. גם הנמנעים מגלוטן ימצאו בספר מענה מספק, שכן הוא שם את הירקות במרכז הצלחת ורוב המתכונים בו הם נטולי גלוטן ועשירים בחלבון.
128 שקלים, הוצאת תכלת

כל שעה, כל הזדמנות עטיפת הספר "חגיגה טבעונית" של אורי שביט (צילום: טל סיון ציפורין)
כל שעה, כל הזדמנות עטיפת הספר "חגיגה טבעונית" של אורי שביט (צילום: טל סיון ציפורין)

פוסטר ליקוטים מקומיים

פרויקט "תוצרת" של המאייר נדב יהל, הטבח דור ונגר ומשרד הקריאייטיב גולדברג־כהן "בא להלל", לדברי היוצרים, "את הדברים שיש לנו כאן", ומבקש לחבר בין עולמות האוכל, העיצוב והאמנות. המוצרים הראשונים של המיזם הם שני פוסטרים יפהפיים, המהווים מעין מדריכים מאוירים לליקוטי הארץ – האחד חורף והשני קיץ (גודל 50 * 70 ס"מ).
85 שקלים, tozeret.net

להלל את מה שיש כאן פוסטר ליקוטי חורף של "תוצרת" (נדב יהל, דור ונגר, סטודיו גולדברג־כהן)
להלל את מה שיש כאן פוסטר ליקוטי חורף של "תוצרת" (נדב יהל, דור ונגר, סטודיו גולדברג־כהן)

נושאי הלפיד: ספר חדש על עלייתה ודעיכתה של תעשיית הקרמיקה הישראלית

האוכל המוכן של שרי אנסקי

למתכונים בספרה החדש והשביעי של הבשלנית, המתכונאית ועיתונאית האוכל הוותיקה, זוכת פרס מפעל חיים של מגזין "טיים אאוט" לשנת 2016, יש די.אן.איי טהור של מטבח ביתי – אוכל טוב מבית טוב. תמצאו בו מבחר של מתכונים פשוטים וטובים, שנוסו אינספור פעמים, מתכוני יסוד רבים ומתכונים שנמצאים בבסיס הזיכרון הקולקטיבי שלנו. על הצילומים, כמו תמיד אצל אנסקי, אחראי הצלם והבעל לשעבר, אלכס ליבק, והם צולמו במטבח הפרטי שלהם. תענוג.

128 שקלים, הוצאת כתר

אוכל מבית טוב עטיפת הספר "האוכל מוכן" של שרי אנסקי (צילום: אלכס ליבק)
אוכל מבית טוב עטיפת הספר "האוכל מוכן" של שרי אנסקי (צילום: אלכס ליבק)

Arabesque Table: Contemporary Recipes From The Arab World

הספר החדש של רים קסיס, מחברת ספרי בישול עטורי פרסים, שגדלה בבית חנינא, הוציאה תארים במנהל עסקים ובפסיכולוגיה, עבדה כאשת עסקים בתאגידים מצליחים וחזרה לאהבתה הגדולה – המטבח. הספר מכיל אוסף של 130 מתכונים מרחבי העולם הערבי וכן הסברים וסיפורים על המסורות מאחורי המנות.
על התצלומים היפהפיים אחראי הצלם דן פרץ.
כ־40 דולר בחנויות הספרים המקוונות, הוצאת Phaidon

אוכל ומסורת עטיפת הספר Arabesque Table: Contemporary Recipes From The Arab World של רים קסיס
אוכל ומסורת עטיפת הספר Arabesque Table: Contemporary Recipes From The Arab World של רים קסיס

יומן יין – הרפתקה ישראלית

הספר של אנשי היין רוני ססלוב, גיא הרן, דוד סילברמן ואיתמר גור, ייקח אתכם לטיולי יין ברחבי ישראל. בנוסף למידע המקיף שתמצאו במדריך על היקבים באזורי היין השונים, יחכו לכם גם המלצות על מקומות לאכול בהם באזורי היין, וכן פרטים על ההיסטוריה של ענף היין הישראלי, זני הענבים המקומיים, טיפים, מפות מקוריות ועוד.
96 שקלים, להשיג ביקבים, בחנויות יין ובאתר

שותים ואוכלים עטיפת הספר יומן יין – הרפתקה ישראלית
שותים ואוכלים עטיפת הספר יומן יין – הרפתקה ישראלית

תזקיק כשל"פ

מזקקת הוויסקי הישראלית Milk & Honey משיקה לחג מוצר חדש: תזקיק שהתיישן במשך כשנה בחבית שרי כשרה. החבית מעניקה למשקה טעמי עץ ופירות אדומים במתיקות מאוזנת וארומת תבלינים עדינה. התזקיק מתאים לשתייה נקי ובקוקטיילים מבוססי ויסקי (700 מ"ל, 40% אלכוהול, כשל"פ).
149 שקלים, להשיג בחנויות אלכוהול, בחנות המזקקה וב־mh-distillery.com

ארומת תבלינים עדינה תזקיק כשל"פ של Milk & Honey (צילום יח"צ)
ארומת תבלינים עדינה תזקיק כשל"פ של Milk & Honey (צילום יח"צ)

קופסת אפייה – BOX 365

קופסת האפייה של הקונדיטור דרור כהן, בוקס 365, תשמח אופים מתחילים ומנוסים. כהן הכניס לערכה 12 כלים שימושיים שאהובים עליו במיוחד ומומלצים על ידו, כמו למשל: מטרפה, לקקן, פלטה מדורגת, מד ליטר, צנטרים, תבנית סיליקון ועוד. למארז מצורף ספרון שבו 12 מתכונים מתוקים לחג.
299 שקלים, Bakery365

יש גם מתכונים לחג קופסת האפייה של דרור כהן, בייקרי 365 (צילום: דרור כהן)
יש גם מתכונים לחג קופסת האפייה של דרור כהן, בייקרי 365 (צילום: דרור כהן)

לכל המתכונים לפסח

טקסטיל אפריקאי לשולחן החג

נשות קוצ'ינטה הן פליטות מאפריקה – רובן אימהות יחידניות, ששרדו סחר ועינויים בדרכן ארצה – המייצרות בקולקטיב שהקימו בדרום תל אביב סלים ומוצרי טקסטיל יפהפיים. קולקציית החג שלהן עשויה בדים אפריקאיים בהדפסים עשירים, מלאי צבע וחיים וכוללת סל סרוג למצות עם כיסוי עליו ציטוט מההגדה (130 שקל), פלייסמנטים (80 שקל לרביעייה) וראנר למארז השולחן (90 שקל). ויש גם מארגז הכולל את כל אלו, שני נרות ריחניים ושתי הגדות (375 ש"ח למארז).
 he.kuchinate.com

סל סרוג למצות מארז קוצ'ינטה לשולחן החג (צילום: כפיר זיו)
סל סרוג למצות מארז קוצ'ינטה לשולחן החג (צילום: כפיר זיו)

צלחת פסח בעבודת יד

הקרמיקאית המוכשרת עדי ניסני יצרה מהדורה מוגבלת ושווה במיוחד של צלחת פסח עשויה מפורצלן שרוף בטמפרטורה גבוהה עם שישה כדורי פורצלן קטנים שעשויים בעבודת יד ובגימור של זהב 24k. ויש גם גרסה יקרה יותר עם צלחת פליז (זהב) שבה הצלוחיות (גם הן בגימור של זהב 24k) מוארכות.
500/620 שקלים, סטודיו עדי ניסני

גימור של זהב צלחת פסח של עדי ניסני (צילום: גיל אבירם)
גימור של זהב צלחת פסח של עדי ניסני (צילום: גיל אבירם)

קרמיקה בחריטה ידנית 

עינב פרייס למדה עיצוב תעשייתי במילאנו, התנסתה במלאכות עיצוב במגוון תחומים ועסקה בקרמיקה כתחביב. לפני שנתיים התחביב הפך למקצוע ופרייס פתחה את Ayn Ceramics, סטודיו בהוד השרון. הכלים היפהפיים שלה נעשים באובניים ועוברים חריטה ידנית. כל כלי מעט שונה מאחיו והם כולם מהדהדים תרבויות רחוקות וקדומות (זוג צלחות גדולות 170 שקל; זוג צלחות קטנות 120 שקל; קערה 450 שקל; ספל 60 שקלים).
ayn-ceramics.com