מתכון

קינוח קראנצ’י בקרם חלבה ומסקרפונה

השכבות הפריכות עשויות מפצפוצי אורז מצופים שוקולד בשני צבעים וגם נוגט

3,418 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קינוח קראנצ’י בקרם חלבה ומסקרפונה. צילום: אלון סיגאווי
קינוח קראנצ’י בקרם חלבה ומסקרפונה. צילום: אלון סיגאווי

השכבות הפריכות עשויות מפצפוצי אורז מצופים שוקולד בשני צבעים וגם נוגט. מעין גרסה משוכללת אם תרצו, לעוגיות הילדות של קורנפלקס מצופה שוקולד במנז’טים. בין הבסיסים מזלפים קרם גבינה ממותק ומועשר בטחינה גולמית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיסים:

לקרם חלבה-מסקרפונה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הבסיסים: ממיסים את שני סוגי השוקולד עם נוגט במיקרוגל או על ביין מארי.

2

מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים לכיסוי מלא.

3

משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, לקבלת שכבה בעובי 1/2 ס”מ. מקפיאים להתקשות מלאה. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ.

4

מכינים קרם חלבה-מסקרפונה: מערבבים גבינה וסוכר וניל במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים טחינה ומערבבים לקבלת קרם יציב.

5

מרכיבים ומגישים: מניחים בסיס פצפוצים על צלחת הגשה, מזלפים עליו מעט קרם חלבה, מכסים עם בסיס נוסף, מזלפים שוב קרם ומכסים בבסיס אחרון.

3 מתוקי חלבה מהירים:
ממרח חלבה-שקדים ביתי
מערבבים 2 כפות דבש או סילאן עם 2 כפות טחינה גולמית טובה וכף שקדיה (ממרח שקדים, שקונים בחנויות טבע). אפשר להוסיף גם מעט קינמון.
רוטב חלבה ושוקולד לבן
ממיסים בסיר 100 גרם חלבה עם 100 גרם שוקולד לבן, קמצוץ מלח ומיכל שמנת מתוקה. מערבבים היטב לתערובת חלקה ומגישים חם (הכי טעים מעל גלידת שוקולד).
פרפה חלבה
מקציפים 2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מקפלים פנימה מיכל (400 גרם) ממרח חלבה לקבלת מוס אחיד. יוצקים לתבניות ומקפיאים.