מתכון

קראנץ במילוי ערמונים, בצל ופרמזן

בלי כיבודים: מאפה שמרים מלוח וממכר עם מילוי של ערמונים, פסטו, בצל ופרמזן

5,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קראנץ ערמונים, בצל ופרמזן. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
קראנץ ערמונים, בצל ופרמזן. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

במתכון שלפניכם עובדים עם מיקסר ומשתמשים בפסטו ובערמונים קלויים קנויים. בצורה זו כמות העבודה מזערית. אפשר, כמובן, לשחק עם המלית ולהשתמש בטפנאד, פסטו עגבניות, חצילים ופלפלים קלויים, קשקבל וגבינת עיזים צעירה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים סוכר, ביצה, שמן ומים ומערבלים 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים מלח ומערבלים 2 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפ' החדר.

מכינים את המלית:

2

קולים אגוזים עד הזהבה במחבת ללא שמן, מעבירים לקערה ומוסיפים ערמונים.

3

ממיסים חמאה במחבת ומטגנים בצלים 5 דקות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים לקערה ומצננים לטמפ' החדר. מוסיפים פרמזן ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את התבניות בחמאה ומקמחים מעט.

מרכיבים ואופים:

5

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים על משטח מקומח. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ. מורחים על המלבנים פסטו ומפזרים את המלית. מגלגלים כל מלבן לגלילה ומהדקים את קו התפר. חוצים כל גלילה לאורכה ומלפפים את החצאים לצורת בורג.

6

מניחים את הגלילות בעדינות בתבניות, מכסים בניילון באופן רופף ומתפיחים 30 דקות.

7

מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

8

אופים 35-30 דקות עד הזהבה. מצננים ומחלצים מהתבניות.

גיוון:

שבלולי שמרים עם פסטו ופלפלים קלויים: ממירים את הערמונים והבצל בפלפלים קלויים (אפשר קנויים) ובבזיליקום טרי קצוץ. אחרי שמגלגלים לרולדות פורסים לפרוסות בעובי 4 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כרגיל, אך אופים רק 25 דקות.