מנת רושם שמכינים ברגע מחומרי גלם משובחים (ויקרים). מכיוון שכאן הארטישוק לא עובר בישול, חשוב להשתמש בארטישוק צעיר וטרי שהלב שלו אינו סיבי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסשימי:
אופן ההכנה
מכינים את הארטישוק:
1
פורסים את הארטישוק דק בעזרת מנדולינה או קולפן. מניחים בקערה עם מיץ לימון ושמן זית ומתבלים במלח.
מכינים את הסשימי ומגישים:
2
משטחים את נתחי הדג בצלחות ההגשה ומניחים במרכז כל צלחת פרוסות דקות של ארטישוק. מזלפים מעל מיץ לימון, יוזו, רוטב סויה, שמן זית ושמן שומשום. מפזרים מעל מלח ים ובצל ירוק ומגישים.
- במקום טונה אפשר להשתמש בסלמון או אינטיאס.
- אם אין מיץ יוזו אפשר להשתמש במיץ ליים.