חיפוש מתקדם

אוכלים בשבת בבוקר: בראנץ’ תימני

הביצה הקשה החומה מסיר הג'חנון, הסחוג הירוק העוקצני, רסק העגבניות הטרי וגולת הכותרת: הבריוש התימני, הלא הוא הקובנה. יש לנו חולשה בלתי מוסברת לבצקים התימניים, אז החלטנו לשחרר כל רסן בבראנץ' שחוגג את כל מה שטוב במטבח הזה - בצקים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. מיום ראשון דיאטה.

מי שלא התעורר בבוקר שבת בבית תימני לא יודע אושר מהו. על הפלטה מונח סיר אלומיניום תמים למראה, והרמז היחיד לעונג העתיד לבוא הוא ריח בצק שממלא את הבית.
אז פנו את הסופ”ש שלכם לפרויקט אפייה מרגש במיוחד, ובבקשה – תנו כבוד לקובנה ואל תשתמשו בעגבניות מרוסקות מקופסה!

רגע לפני השנ”צ של שבת: 
←  5 קינוחי קיץ שמכינים ברגע
מי מדליק תנור אפיה באוגוסט?

 

איך מכינים חילבה בבית?

יש לה טעם מעט מריר ומרקם צמיגי, ובכל זאת התימנים מתקשים להעביר ארוחה בלי חילבה – בת הזוג הרשמית של הסחוג. כותשים זרעים של גרגרנית יוונית (כך נקרא צמח החילבה) וטוחנים לאבקה. משרים בהרבה מים, כדי להיפטר מהטעם המריר וכדי שהחילבה תפתח את המרקם הצמיגי-ג’לטיני שלה. אחרי לילה האבקה תהפוך לקריש צמיגי. שופכים את המים הצלולים בזהירות ומקציפים את התערובת הצמיגית עד לקבלת מרקם של מוס. מתבלים במלח, פלפל חריף ומיץ לימון.
איך מגישים? מערבבים 2 כפות חילבה מוכנה עם 2 עגבניות מגוררות, שום, קימל והל.

עוד מאכלים שהחילבה עושה להם רק טוב

מגלים את הסמנה

פעם לא היתה מרגרינה. ודאי לא בתימן. את הבצקים הטעימים של המטבח התימני הכינו בעיקר על בסיס הסמנה, המוכרת לנו מהמטבח הערבי. זוהי חמאה מזוקקת וצלולה, שמכילה מינימום מוצקי חלב (או בכלל לא) ולכן עמידה לאורך זמן ללא כל צורך בקירור.
קונים סמנה מוכנה (או בשמה ההודי גהי) בקופסת פח במכולת הודיות ובתי טבע.
מכינים בבית ממיסים חמאה בטמפ’ נמוכה לסף רתיחה, מקפים את הקצף שנוצר, מצננים ומקררים. כתוצאה מהתהליך החמאה נפרדת לחומר חלבי עכור (מוצקי החלב) ולחומר צלול וזהוב – הסמנה.

אולי יעניין אתכם גם:
← גומרים הכל מהצלחת: ארוחת צהרים שהילדים יאהבו
זוכרים את הגאדג’ט הקולינרי של שנות השמונים?
זה הפרויקט הבא: 6 דרכים להכין פלאפל במטבח הביתי

מתוך גיליון 245, אוכלים בקיץ, יולי 2011 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *