חיפוש מתקדם

הנתחים הסודיים – פיקניה

הכירו את הכוכב הבלתי מעורער של הברזילאים: נתח הפיקניה. אנחנו קוראים לו שפיץ צ'אך, אבל רובנו לא יודעים שמדובר בנתח קלאסי לצלייה, עסיסי ומשתלם במיוחד.

pik_650

על הנתח

נתח הפיקנייה, כך קוראים לו בברזיל, או השפיץ צ’אך, כך הוא מכונה אצלנו, נחשב עד לא מזמן לסוד כמוס בקרב חובבי הבשר. למרות שמדובר בנתח הפופולארי ביותר בברזיל, בישראל הביקוש אליו פחות גבוה, כך שמבחינת מחיר הוא השקעה מצוינת. מרקמו של הנתח חלק, הוא לא לגמרי נימוח ומתאפיין בטעמי בשר עמוקים.

עשו ואל תעשו

הפיקניה מתאים בעיקר לצלייה על הגריל כנתחים עבים משופדים או כסטייקים פרוסים דק ויכול להתאים גם לעישון. בברזיל נוהגים לפרוס את הפיקניה לארבעה חלקים ומשפדים על שיפוד מתכת, לתבל במלח גס ולצלות על גריל פחם צלייה איטית: מדי פעם פורסים פרוסה ומגישים לסועדים. בצד אחד שלו קיים נתח שומן שלא מומלץ להסיר – הוא עוזר לשמור על עסיסיות הנתח.שימו לב: זהו נתח פחות סלחני לצלייה ארוכה או חמה מידי.

אצל הקצב

משקל כל נתח נע בין 1.5-2 ק”ג.

מבשלים עם פיקנייה

אולי יעניין אתכם גם:
טיפים של אמני בשר לארוחת “על האש”
אלו הקצביות הטובות בארץ
איך תקנו בשר בקר איכותי?

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *