אריאל בן חמו
Ariel Ben Hemo

לחם כרובית בלי גלוטן ובלי נקיפות מצפון

אריאל בן חמו מסבירה איך מכינים לחם כרובית פטנט בלי התפחה ובלי גלוטן ועם ציפוי גרעינים שווה

30 בדצמבר 2019
לחם כרובית בלי קמח. צילום: אפרת רענן
לחם כרובית בלי קמח. צילום: אפרת רענן

יש פעמים שאני רואה משהו ונדלקת. משהו בי מושך אותי לשם. משהו בי מאמין שאני חייבת להתקרב, חייבת לעשות משהו בקשר לזה. חייבת לנסות, לטעום, להרגיש. אתם אולי מכירים את ההרגשה, זה לרוב קורה כשאנחנו רואים קונדיטוריה עם קינוח מגרה שלא טעמנו בחיים (או שרק אותי זה מדליק?). זה קורה לי גם כשאני רואה כלים יפים, שוק תוסס, מתכונים מגניבים או אנשים מוכשרים.יש משהו באנשים מוכשרים, בעיקר כאלה שמוכשרים בתחום האומנות שיוצר אצלי השתהות, הערצה. תמיד אמרו לי שיש לי עין לזהות פונטציאל והייתי מתעצבנת – במקום להגיד לי שיש לי פונטציאל אומרים לי שיש לי עין לזהות אותו?! לא משנה, ניקח את המחמאה. אני לא בררנית במחמאות. מה שתתנו לי אקח.

ככה הרגשתי כשראיתי את לחם הכרובית – לחם ללא קמח. את הלחם הגאוני הזה ראיתי במתכונים מחו"ל. היה לי ברור שאני צריכה לעשות לו גרסה משלנו. הוא הרי כל מה שאנחנו אוהבים. לחם ללא גלוטן, רכיבים בריאים יותר, דל בפחמימות- זה העתיד! הוא גרסה מחודשת ללחם טחינה המפורסם שאותו עושים "הכל בקערה ולתנור". הפעם מקדישים עוד חמש דקות בהכנה אבל התוצאה הרבה יותר קרובה ללחם וזה חד משמעית משתלם. מחכות לכם פה פרוסות אווריריות של לחם ללא קמח, לכן הוא פחות יציב אבל עם הרבה פחות רגשות אשם ומלא גרעינים שווים שמשדרגים.

לבלוג של אריאל בן חמו