מכופפת מקלות
גייראן פאנג: מאפינס הפתעה קוריאנים במרקם של ענן
אוכל הרחוב הכי פופולרי בקוריאה הוא מאפינס שהילדים שלכם יזללו
קוריאה הדרומית היא גן עדן לאוכל רחוב מסוגים שונים ומשונים. הלחם הזה הוא אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים שם, ובהחלט אפשר להבין למה! זהו מאפה רך ומפנק המזכיר במרקמו פנקייק אוורירי ומתקתק אבל עם טוויסט בעלילה – תוספת של גבינה מגוררת וביצה ששוקעת לתחתית במהלך האפייה. בקוריאה מכינים את הלחמים בתבניות אובליות מיוחדות. מזכיר לכם חצ'אפורי? אולי, אבל הגודל אישי והטעם והמרקם – אחרים לגמרי.
למתכון מאפינס ביצה קוריאנים – גייראן פאנג
בבית אפשר להכין את המאפה בתבנית מאפינס. אני משתמשת בתבנית ג'מבו מאפינס עם 6 שקעים גדולים, שיכולים להכיל גם את הבלילה של הפנקייק וגם את הביצה, אבל אפשר להשתמש גם בתבניות חד פעמיות בגודל דומה (למשל כאלה של מיני אינגליש). מאז שהכנתי אותם בפעם הראשונה הבנות שלי מבקשות ממני להכין אותם שוב ושוב כי הם פשוט מושלמים כארוחה קלילה ומפנקת.
ההכנה מאוד קלה – מערבבים את המצרכים בקערה ומחלקים בין השקעים, מפזרים גבינה ותוספות, שוברים ביצה למרכז ומכניסים לתנור חם ל-25 דקות. במהלך האפייה הבלילה מכסה את הביצה והגבינה, כך שמגלים אותן כהפתעה, רק אחרי הביס הראשון. אפשר ואף רצוי לפזר עוד תוספות כגון בצל ירוק קצוץ, פסטרמה או בייקון קצוצים. מגישים חם וישר חושבים על הפעם הבאה שנכין אותם.