ליאור משיח
שוגר וומן
בוגרת לימודי קונדיטוריה ואפיית לחם ב- International Culinary Center במנהטן. שימשה כשף-קונדיטורית במסעדת פרונטו, עבדה כסטאז'רית בנומה שבדנמרק והיום כותבת בלוג ומנחה סדנאות אפייה.

מלכת השולחן: קובנה משודרגת

חייבים להיות תימנים כדי להכין קובנה? ליאור משיח מגלה לכם שלא ומכינה גרסה מפתיעה למאפה האהוד

17 ביולי 2019
קובנה של ליאור משיח. צילום: ליאור מישח
קובנה של ליאור משיח. צילום: ליאור מישח

אני לא תימניה. הלם. נכון? אני לא תימניה. אז יש בצקים, שתמיד ירגישו כאילו צריך להתנצל כשמכינים אותם. כמו ג'חנון, מלאווח וקובאנה. אבל מי אמר שחייבים להיות תימני? מי אמר שיש דרך אחת להכין את הבצקים הללו? רגע, רגע לפני שאתם זורקים עליי רסק, זרמו איתי רק לרגע.
אני משוגעת על קובנה וג'חנון. אבל אני למדתי להכין קובנה מאורי שפט. בפעם האחרונה שבדקתי, גם הוא לא בדיוק תימני. אבל אני מרוצה מהתוצאה. אין לי המון למה להשוות, אבל אני מרוצה מהתוצאה. חשבתי איך אני יכולה להביא את עצמי לקובנה. מעולם לא הכנתי סמנה, אבל חשבתי על טעמים אהובים עליי מאוד שיכולים להתאים בקובנה. אז החלטתי להכין קובנה שתהיה מלכת השולחן. ממולאת בקישואים, אגוזי קשיו וגבינת גורגונזולה. ידעתי שבסוף תאשרו.

מתכון לקובנה ממולאת בארטישוק, גורגונזולה וקשיו של ליאור משיח