Ben Rahim, Berlin. צילום: Humbero Ribs
Ben Rahim, Berlin. צילום: Humbero Ribs

ברלין הפכה לאחרונה למרכז שוקק של בתי קפה משובחים מהגל השלישי. 10 מקומות מומלצים, שבהם קורים הדברים המעניינים

18 בדצמבר 2018

Ben Rahim

למרות מיקומו המרכזי ברובע Mitte, הקפה הזה כה קטן וחבוי, שהוא עדיין בגדר סוד ליודעי דבר בלבד. הבעלים, ויסאם בן רחים, נולד וגדל בטוניסיה, מדינה שאירוח וקפה הם חלק מרכזי בתרבותה. לפני שבע שנים עבר לאוסטרליה, שם התחיל לעבוד כבריסטה ונחשף למגמות חדשות בקפה. בברלין עבד בבית הקפה The Barn (המוזכר אף הוא בכתבה זו), ואז פתח מקום משלו. זה בית קפה קטן ואינטימי, עם שולחנות עץ קטנים וספסלים. יש פה משקאות אספרסו ופילטר, אבל עיקר גאוותו של בן רחים היא על משקאות המוקה שלו – נישה שהוזנחה בעיניו. המוקה מזכיר מאוד את מה שמכנים בארץ קפה תורכי, ובבן רחים מתהדרים בפולים המתאימים, בציוד ייעודי ובטכניקת הכנה – שילוב שיוצר משקה משובח במיוחד. לאתר: benrahim.de

קטן ואינטימי בית הקפה Ben Rahim. צילום: Humbero Ribs

THE BARN

במרכז אזור הגלריות, באחת השכונות הכי טרנדיות ברובע Mitte, התמקם לו בית הקפה הזה והוא מקבץ סביבו הרבה לקוחות נלהבים. העיצוב מינימלי, האווירה רגועה ותפריט הקפה עשיר ומורכב מקולקציה משובחת של מיטב הפולים. פה תמצאו גם כמה מהעוגות והמאפים הכי טובים בעיר. המקום זוכה לפופולריות כה גדולה, שלא מכבר פתחו סניף נוסף, באחד הרחובות המרכזיים ביותר בברלין, Schönhauser Allee. לאתר: thebarn.de

עיצוב מינימלי ותפריט קפה עשיר THE BURN. צילום: באדיבות המקום

Five Elephant

שילוב חינני של בית קפה, בית קלייה ומאפייה בקרויצברג. החזון של המקום: להביא לברלין את הקלייה הטובה ביותר, תוך כדי שמירה על איכות הסביבה ובעזרת מסחר הוגן ושקוף. בית הקפה, עליז ופשוט, מעוצב בסגנון סקנדינבי, עם כמה שולחנות גדולים המאפשרים לעבוד או להיפגש עם חברים. מומלץ לנסות גם את אחד הקינוחים המצוינים שלהם, כמו עוגת הגבינה, שבאה טוב ליד הקפה. הלוקיישן פסטורלי במיוחד, ליד תעלה, מה שהופך אותו למקום המושלם לקפה רגוע של בוקר. לאתר: fiveelephant.com

שילוב של בית קפה, בית קלייה ומאפייה Five Elephant. צילום: Magnus Pettersson

Bonanza Coffee Heroes

הגל השלישי הוא אמנם גלגולה של אבולוציית הקפה בעולם, אבל בוננזה הוא מקום ייחודי ששם דגש לא רק על חדשנות, אלא משלב איתה גם גישת רטרו ומשתמש בטכניקות ישנות וחדשות. פה קולים את הפולים במינימום זמן כדי שטעמם המקורי יבלוט, וכדי שהקלייה לא תאפיל על טעם הפולים. התוצאה היא קפה מיוחד מאוד בטעמו. העיצוב במקום תעשייתי, שיקי וקולי, וכשלא גשום מומלץ לשבת בחוץ וליהנות מהאורבניות הברלינאית. לאתר: bonanzacoffee.de

Companion Coffee

בעוד שרוב בתי הקפה ברשימה זו מציעים קפה פילטר, פה עובדים רק עם אספרסו איכותי ותה. לפני שפתח את המקום הזה בברלין, התגורר בעליו בוונקובר שבקנדה ועבד שם במרכז קפה. קומפניון קופי ממוקם בתוך חנות הבגדים השיקית Voo Store, ובמהלך השיטוט בין הבגדים מומלץ לעצור גם לכוס קפה. בימים יפים אפשר לשבת בשמש בחצר החיצונית. לאתר: companioncoffee.com

Concierge Coffee

אם אתם בקטע של עצירה במקום חמים ואינטימי, לקפה טוב עם ארומה נהדרת, קונסיירז' קופי הוא המקום בשבילכם. בית קפה קטנטן, בקצה של תעלה, המשתרע על פני 15 מ"ר בלבד. הקירות פה לבנים ועליהם תלויים פריטים דקורטיביים. הבעלים, שהגיעו מבוננזה קפה, למדו שם את תורת הגל השלישי. המלצת הבית: במקום קפה פילטר, קפוצ'ינו או אספרסו, לכו על קפה לבן, העשוי מפולים לא מקולפים שעברו תהליך ייבוש קצר מאוד. בפייסבוק: Concierge Coffee

silo cafe

שני אוסטרלים לשעבר, מומחים לקפה שעברו לחיות בברלין, הקימו את בית הקפה הזה, המשתייך אף הוא לאבולוציית הגל השלישי. יש פה גם חליטות קרות איכותיות וארוחות בוקר בריאות. גולת הכותרת: טוסט אבוקדו בווריאציות שונות, כמו שהאוסטרלים אוהבים. האווירה פה שכונתית ומגניבה, אבל שימו לב: בסופי שבוע, כשהתורים משתרכים ומתפתלים ויש פה לחץ על הבראנצ'ים המצוינים, הם ידידותיים פחות לאנשי הלפטופ. בפייסבוק: silo cafe

אווירה שכונתית ומגניבה Silo Coffee. צילום: Margaret Murrieta

Distrikt Coffee

בדיסטריקט קופי תמצאו קלייה משובחת, שנודעה בכל רחבי אירופה. מי שזקוק לקפה חזק במיוחד, מומלץ לו לבחור בשוט כפול. נוסף על הקפה יציעו לכם פה גם אפשרויות אוכל מעולות, במסגרת ארוחות בוקר וצהריים, ובראנצ'ים בסופי שבוע: סלטים, כריכים, מרקים, פנקייק, קערות אסאי ועוד. יופי של מקום לפגישות עבודה או פגישות חברתיות. בפייסבוק: Distrikt Coffee

Father Carpenter Coffee Brewers

אחד מבתי הקפה הכי יפים בברלין. שוכן בתוך בניין היסטורי, במרכז רובע Mitte ומתהדר בחצר מיוחדת. לא רק הקפה המשובח הוא סיבה טובה לבוא לכאן. גם האווירה המקסימה, העיצוב הפנימי המרשים, המאפים המצוינים וארוחות הבוקר הבריאות. במנות המומלצות: טוסט אבוקדו ופודינג צ'יה. לאתר: fathercarpenter.com

Chapter One

הבעלים של המקום, צ'כית וגרמני, מתמחים בהפקת קפה בשיטות חליטה אטיות. האביזרים שבהם משתמשים פה מזכירים ציוד במעבדה מדעית או במזקקה. גם את חליטות משקאות התה מכינים באותה רמה של דיוק ופדנטיות. אחד מסימני ההיכר של המקום הם אריחים צבעוניים ולא תואמים, שתורמים לאווירה הרטרואית. לאתר: chapter-one-coffee.com

הפקת קפה בחליטות איטיות Chapter One. צילום: Nora Smahelova