גבינת אפנצלר
גבינת אפנצלר

אחת הגבינות השוויצריות המשובחות ביותר המיוצרות מחלב בקר, ואופן הייצור שלה נשמר בסוד מזה מאות שנים

10 ביולי 2019

גבינה חצי- קשה, המיוצרת בהרי שוויץ ובדומה לגרוייר מתגאה בטעם עז וארומה "של חווה". מכילה טעם לוואי פירותי והיא אחת הגבינות השוויצריות המשובחות ביותר המיוצרות מחלב בקר ואשר מתכונן נשמר בסוד מזה מאות שנים. טעם הגבינה ייחודי, חריף ומגיע בין היתר משטיפתה ב-200 סוגי עשבים ותבלינים שונים הנשמרים בסוד מתחילת ייצורה ועד היום. הפאנצלר מגיעה במספר דרגות יישון ב-3-6 חודשים המשפיעים על טעמה ומרקמה. שותפה מושלמת ליין פינו נואר או סנג'ובזה ופירות נשירים קיציים.