גבינת בלו ד'אוורן
גבינת בלו ד'אוורן

האחות המעודנת והחמאתית של הרוקפור, המציפה את הפה בטעמים עמוקים וחריפים

7 במאי 2019

פתיתי השנהב הפריכים והשומנים של הבלו ד'אוורן נרקחים במיומנות באזור אוורן שבדרום-מרכז צרפת מחלב בקר גולמי. מדובר באחות המעודנת והחמאתית של הרוקפור, המציפה את הפה בטעמים עמוקים וחריפים.
גופה המטופח מתיישן לאחר הבישול מעל לחודש, ומנוקד בזמן זה בנימים ירוקים-כחלחלים של עובש. מדובר בארומה שמתפתחת לאט ובתחכום, המציגה גוונים של עשבים, ונעה על מנעד עשיר – מתובלת, מלוחה ופיקנטית.
הלחות והטעמים האסרטיבים של הגבינה הכחולה הזאת הם שותפים טובים ליינות מתוקים או יינות אדומים חזקים חזקים, שיחדרו לטעמה ויחשפו בו גוונים נוספים.