גבינת בלו דה באסק טראדישן
גבינת בלו דה באסק טראדישן

גבינה כחולה מסורתית חצי קשה המתיישנת במשך כמעט 90 יום, שבהם היא מוזרקת בוורידים תכולים-סגולים של עובש המעניק לה את הטעם המעושן

7 במאי 2019

אי שם פעם בפירנאים, בחסות אוויר ההרים הצלול והצונן, חולבים את העזים הרועות בין המצוקים והמדשאות, והופכים את החלב ליהלום קולינרי מלוטש שעם כל נגיסה חושף טעם חלבי עשיר וארומה של העשב והאדמה הלחה שאופייניות לאזור. הבלו דה באסקטראדישן, כיאה לשמה, היא גבינה כחולה מסורתית חצי קשה המתיישנת במשך כמעט 90 יום, בהם היא מוזרקת בוורידים תכולים-סגולים של עובש המעניק לה את הטעם המעושן, הפטרייתי והפיקנטי שלה. הפריכות השומנית יחד עם הטעם המורכב ייחשפו במיטבם דווקא לצד פירות מתוקים עסיסיים ומתפקעים, כמו תאנים או אגסים.