גבינת מנצ'גו
גבינת מנצ'גו

הגבינה, שמיוצרת מחלב כבשים מקומיות מזן המנצ'ה, היא בעלת צבע שנהב ומרקם קשיח אך גמיש

7 במאי 2019

הגבינה המפורסמת מנצ'גו מיוצרת בחבל המנצ'ה ונחשבת לטובה ולחשובה בגבינות הספרדיות. סימן ההיכר של המנצ'גו היא הטקסטורה הייחודית שעוטפת אותה הנוצרת עקב יישון בתבניות קש. הגבינה, שמיוצרת מחלב כבשים מקומיות מזן המנצ'ה, בעלת צבע שנהב ומרקם קשיח אך גמיש.
על מנת שגבינה תקרא מנצ'גו היא מחויבת למספר תנאים, אחד מהם הוא זמן היישון. הזמן המינימלי ליישון הגבינה הוא חודשיים בעוד שהמנצ'גו רזרב מיושנת במשך 14 חודשים לפחות. לאורך תקופת היישון הטעמים נהיים עמוקים יותר, המתקתקות הטבעית של חלב הכבשים מקבלת דומיננטיות, הדגש האגוזי מתחזק, והמליחות מתעדנת. בשלב זה מומלץ לחתוך את הגבינה לקוביות ולהינות מהטעמים הנפלאים בשילוב כוס יין אדום קליל. בגרסא הצעירה שלה, הטעם המאופיין לחלב כבשים והחמצמצות העדינה הופך אותה לגבינה המושלמת להגשה בטאפאס לצד עגבניות מיובשות כשמתחשק מתוק או עוגת פירות יבשים ספרדית כשמתחשק מלוח.

למתכון קבב דגים ומנצ'גו