גבינת פאבין
גבינת פאבין

היא אצילית, כפרית, מעודנת ונעימה, בעלת טעם אדמתי-אגוזי עמוק המתפתח על הלשון

7 במאי 2019

עטופה בקליפה כתומה וזוהרת השומרת עליה ספונה בתוך עובש מיוחד – הפאבין היא מאותן גבינות שמצליחות לשמור על אציליות כפרית, מעודנת ונעימה, ועם זאת לענג עם טעם עמוק המתפתח על הלשון, המזכיר פטריות, יער ואדמה לחה. הגבינה מתאימה בעיקר לאוהבי הגבינות היותר חזקות.
כדי להגיע לאותו איזון, יצרני הגבינה באזור ההוברז'ן בצרפת מיישנים אותה במשך חודשיים בתוך מרתפים סלעיים המאפיינים את הסביבה של אגם הפאבין, שעל שמו היא נקראת – ושמעניק לה את התנאים האופטימליים שלהם היא זקוקה. הטעם האדמתי והאגוזי העשיר של הפאבין, עובד מעולה עם יינות מלאים כמו פומרד או מרקורי.