גבינת שב רוס
גבינת שב רוס

המעטה החיצוני ארומי וחריף והמרכז עדין, חמצמץ וכמעט נוזלי

15 במאי 2019

גבינה זו מיוצרת בתהליך זהה לייצור הטלג'יו האיטלקית ולמעשה היא אחותה התאומה כשההבדל היחידי ביניהן הוא סוג החלב.
בעוד שהטלג'יו מיוצרת מחלב בקר, השב רוסו מיוצרת מחלב עיזים מובחר.
צורת ההבשלה של השב רוסו היא מהחוץ פנימה, כלומר, הקרום החיצוני מבשיל ומפתח ארומה וטעמים חריפים בעוד שהחלק הפנימי נשאר עדין ומעט חמצמץ.
עם היישון, המרקם של הגבינה משתנה ונהפך ממרקם רך וקרמי לכמעט נוזלי ונשפכים ממנו הטעמים המפתיעים.