Gorgonzola Piccante
Gorgonzola Piccante

הגורגונזולה האיטלקית היא אחת מהגבינות הכחולות העתיקות והטובות ביותר בעולם

15 במאי 2019

הגורגונזולה האיטלקית היא אחת משתי הגבינות הכחולות העתיקות והטובות ביותר בעולם לצד הרוקפור.
מסופר כי את העובש הכחול בגורגונזולה גילה רועה ביד המקרה. ההוא שכח את הגבן במערה לאורך הלילה, וכדי לטשטש זאת ערבב את זה הישן עם גבן טרי. לאחר מספר חודשים הבחין בכתמים כחולים על הגבינה.
כיום, מנסים לדמות את התהליך הטבעי הזה ע"י יצירת תעלות אוויר בהן מתפתח העובש ביתר מהירות.

גורגונזולה פיקטנה האיטלקית מתבלטת בנוף הגבינות הכחולות. מרקמה הייחודי וטעמיה מזכים אותה בתואר הגבינה הכחולה הידועה והנמכרת ביותר באיטליה.
בפיקנטה, שלא כמו בגורגונזולה דולצ'ה לה מוסיפים עובש אפור-ירוק עדין, העובש הוא עובש כחול כהה שמעניק לגבינה ארומות וטעמים חריפים במיוחד.
גורגונזולה פיקנטה מיושנת למשך זמן של שנה לפחות וכתוצאה מכך הגבינה מתקשה ומתפוררת ועם זאת שומרת על רכות ומרקם שמנתי. נפלאה כתוספת מעל פסטה איטלקית או בהגשה על פלטת גבינות עם זילוף דבש טהור מלמעלה.