The World Atlas Of Coffee by James Hoffmann
The World Atlas Of Coffee by James Hoffmann

מילונים, מדריכים, היסטוריה, תרבות וציטטות מחויכות – 10 ספרים שכל חובב קפה צריך על המדף שלו

6 בפברואר 2019

The World Atlas of Coffee

מבוא לעולם הקפה הארטיזנלי מאת ג'יימס הופמן, בריסטה, אלוף תחרויות ואחד ממייסדי Square Mile Coffee Roasters, בית קלייה טרנדי בלונדון. הספר סוקר זני קפה מובילים, תהליכי גידול, שטיפה ועיבוד, ומשרטט תמונה נרחבת של אזורי גידול ביבשות השונות. 256 עמ', 35.88 דולר

The Little Book of Coffee

The Little Book Of Coffee
The Little Book Of Coffee

הספר הקטן והקליל הזה מכיל אוסף ציטוטים משעשעים ואמירות מחוכמות של מביני עניין בקפה, לצד מתכונים למשקאות קפה שמתאימים לכל טעם – מהחזק והאסרטיבי עד למעודן והאלגנטי. כיף לקרוא בנחת על הספה, לחייך לעצמנו חיוך קטן, ולקום להכין ספל קפה שמחמם את הלב. 160 עמ', 11.95 דולר

The Devil's Cup

The Devil's Cup
The Devil's Cup

ההיסטוריה של העולם, כפי שהיא משתקפת מבעד לספל קפה מטפורי. במסע מתובל בהומור שסובב כמעט את כל העולם, מכפרים שבדרום תימן עד לבתי הקפה האלגנטיים בפריז, מנסה המחבר לבחון את מקומו של הקפה בהתפתחות המין האנושי כגורם המקשר בין אנשים ותרבויות הרבה לפני עידן האינטרנט. 240 עמ', 14.12 דולר

Craft Coffee

Craft Coffee by Jessica Easto
Craft Coffee by Jessica Easto

הספר שזכה במקום הראשון בקטגוריית מזון ומשקאות מטעם ערוץ הטלוויזיה האמריקאי Food Network אינו מיועד למקצוענים. אין בו מונחים מסובכים, מרדף אחר פולים במאות דולרים לק"ג וציוד יוקרתי. הטקסט מכוון כולו למטרה אחת בלבד: איך לשפר את כוס הקפה שאתם מכינים בבית. 272 עמ', 13.56 דולר

The Coffee Dictionary

The Coffee Dictionary
The Coffee Dictionary

מילון מונחים לכל מה שאי פעם רציתם לדעת על קפה. אלוף בריטניה לבריסטות, שזכה בתואר שלוש פעמים, מביא מדריך קומפקטי ונוח ובו יותר מ־200 מונחים מזוויות שונות של קפה – מזני פולים וטכניקות קלייה וחליטה, ועד אנשים שהשפיעו על התעשייה. הספר מדבר בגובה העיניים ומלווה באיורים. 256 עמ', 13.49 דולר

The Curious Barista’s Guide to Coffee

The Curious Barista's Guide To Coffee by Tristan Stephenson
The Curious Barista's Guide To Coffee by Tristan Stephenson

מדריך למתקדמים שמתחקה אחר ההיסטוריה והמדע של הקפה. בפרק התיאורטי נבחנים תהליכי גידול משלב החווה ועד לספל ומדברים על דרכים להבחין בין תערובות לקפה חד זני. הפרק המעשי נוגע בטחינת פולים לפי סוג המשקה ובמתכונים – למשקאות קפה ולמאפים. 192 עמ', 21.20 דולר

Coffee Style

Coffee Style
Coffee Style

כשאומרים "ספר שולחן קפה" מתכוונים לספר המרשים הזה, שאינו רק מרשים אלא גם עוסק בצד האסתטי של תרבות הקפה. הצלם הנודע הורסט א' פרידריקס יצר אנתולוגיה מצולמת שהיא מחווה להכנת קפה ולבריסטות, על רקע בתי קפה אורבניים. תעשיית הקפה מעולם לא נראתה כה מעוצבת. 208 עמ', 23.79 דולר

From the Ground Up

From The Ground Up by Howard Schultz
From The Ground Up by Howard Schultz

בספרו החדש שרואה אור בימים אלה ממש לובש הווארד שולץ, מייסד אימפריית הקפה סטארבאקס, את גלימת המנטור ועוסק בשאלות קיומיות כמו עזרה הדדית, קהילתיות ומחויבות למקומות שבהם אנו חיים, עובדים ונהנים. סיפור חייו משרטט תמונה של אדם שהצליח לשנות את האופן שבו אנו חושבים וצורכים קפה. 368 עמ', 19.60 דולר

Left Coast Roast

Left Coast Roast
Left Coast Roast

תרבות הקפה בחוף המזרחי של ארצות הברית הפכה לאמנות. בתי קלייה מסן פרנסיסקו עד סיאטל הגדירו את הדרך שבה אמריקאים – והעולם בעקבותיהם – תופסים את הקפה. המדריך פורש את הסודות של יצרני הקפה הטובים במזרח ארצות הברית, מבתי קלייה ארטיזנליים עד למוסדות כמו Blue Bottle. 296 עמ', 16.36 דולר

God In A Cup

God In A Cup by Michaele Weissman
God In A Cup by Michaele Weissman

מיהם אותם אנשים שמוכנים לשלם מחיר גבוה עבור פולי קפה מחלקה ייחודית בקצה העולם? מהו גורם המשיכה שמאחורי ספל קפה שנחלט מפולים שעברו במערכת עיכול של מכרסם? מבט מקרוב על תעשיית ה־Specialty Coffee והאנשים שמאחוריה שמוכנים לעשות הכל כדי להשיג את הספל הקדוש. 288 עמ', 23.13 דולר