גבינת ענבר של שירת רועים
גבינת ענבר של שירת רועים

ענבר, גבינת הדגל של מחלבת שירת רועים שזכתה במדליות רבות בעולם, היא גבינה חצי קשה מחלב כבשים

22 במאי 2019

ענבר – הגבינה הראשונה שייצרה מיכל מור מלמד בישראל ומי שהפכה מאז לגבינת הדגל של מחלבת שירת רועים – היא גבינה חצי קשה מחלב כבשים. במקור היא מיוצרת מחלב פרה במחלבות מסורתיות באלפים הברניים שבשווייץ, אך ורק בחודשי הקיץ. שמה של הגבינה השווייצרית הוא Mutschli , שפירושה ״חמודי״ בשווייץ (השם ניתן לה בשל גודלה הקטן יחסית לגבינות האלפיניות הגדולות). הגרסה המקומית של מור מלמד מבוססת כאמור על חלב כבשים, שמטבעו מתקתק, ומתכתבת עם האזור שבו שוכנת המחלבה ועם הטעם המקומי. סדרת הענבר כוללת את הענבר הבסיסית, שתשווק בקולקציית האנסמבל של שטראוס, וענבר עם תוספות שונות המשווקות
במעדניית המחלבה ובמעדניות נבחרות ברחבי הארץ:

ענבר עם תימין: זכתה במדליית זהב בשנת 2009 בתחרות הגבינות הישראלית. ההשראה להוספת התימין הגיעה מעבודתה של מור מלמד באלפים השווייצרים, שם הוא צומח פרא.

ענבר עם זרעי חרדל: זכתה במדליית ארד בשנת 2015 במונדיאל הגבינות בעמק הלואר, צרפת.

ענבר עם פלפל שחור: מוסיף חריפות נעימה למתיקות הטבעית של הגבינה.

ענבר יין: משולבת עם יין אדום שנותן טעמים אלגנטיים ומראה נהדר של שיש.

ענבר כמהין: נוספה לאחרונה בעקבות דרישת הקהל.

ענבר של מחלבת שירת רועים
ענבר של מחלבת שירת רועים