יא פאן

נחמני 26, תל אביב
הזמינו שולחן
יא פאן. צילום: יפית שמחה
יא פאן. צילום: יפית שמחה
הזמינו שולחן
על המסעדה

המסעדה היפנית של שף יובל בן נריה (טאיזו, מיאזקי) היא מעין שילוב של ביסטרו ושל איזקיות יפניות - מסעדות קלילות באווירה ובתפריט, מהסוג שפוקדים אחרי יום עבודה כדי לאכול ובעיקר לשתות.

טלפון: 03-6487796
כתובת: נחמני 26, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 23:30-12:00
יום שני 23:30-12:00
יום שלישי 23:30-12:00
יום רביעי 23:30-12:00
יום חמישי 23:30-12:00
יום שישי 23:30-12:00
שבת 16:30-12:00, 23:30-18:00
נגישות לנכים: חלקית (המסעדה נגישה אך השירותים לא)
טבלת המבקרים

בן נריה ה(נ)גיש לתל אביבים מטבח אסייתי עילי, שלא עושה חניית ביניים בבנגקוק. הרבה ניסו לבוא אחריו, הוא עושה את זה הכי טוב.

ההיפך מבנאלי ומבוצע להלל. משהו שניתן אולי לסכם פחות במלים ויותר כתחושה: בסיום כמה מנות כאן אתה מרגיש, פיזית, מסכים בצבעי ירוק־אדום־סגול מרחפים בחיך.

הדבר הראשון שקפץ לנו מיד לעין – או לפה והשיניים – הוא הרמה הגבוהה של האורז ביא פאן. לכאורה, מה הביג דיל? אבל זה הכי ביג דיל שיש. לאורז ביפן יש מעמד של קדוּשה, וב־יא פאן משתדלים לא לבייש את הפירמה.