מלכה

דפנה 2, תל אביב
הזמינו שולחן
מלכה. צילום: אריאל אפרון
מלכה. צילום: אריאל אפרון
על המסעדה

המסעדה הכשרה של שף אייל שני מביאה את החשודים המיידים של מפעלותיו (שקית שעועית יריחו, סוכריות של תינוקות קישואים ועוד) רק בגרסה נטולת פרמזן וקרם פרש - ועם הרבה שמן זית. מי שהתגעגע לפוקאצ'ה האלמותית של שני מאוקיינוס הירושלמית יוכל למצוא אותה כאן, בצד המצאות חדשות כמו שניצל זהוב ודק ממולא בפירה ובליני עם צלי אונטריב.

טלפון: 03-6091331
כתובת: דפנה 2, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 16:00-12:00, 24:00-18:00
יום שני 16:00-12:00, 24:00-18:00
יום שלישי 16:00-12:00, 24:00-18:00
יום רביעי 16:00-12:00, 24:00-18:00
יום חמישי 16:00-12:00, 24:00-18:00
יום שישי סגור
שבת סגור
נגישות לנכים: כן
טבלת המבקרים

אחד היתרונות שמתבהרים מיד במלכה הוא שסוף סוף אפשר לאכול אצל שני כמו בן אדם, בלי שאיזה היפסטר ישפוך עליך ערק בדרך למדרגות של בית הכנסת הגדול ובלי שחלקים בגוף שלך ייקרעו (עור התוף במזנון, הכיס בסלון). חלל מרווח, נעים, כמעט בורגני במושגים של שני. אשרינו.

כמסעדה הכשרה של שני, ל"מלכה" יש לא מעט יתרונות. קודם כל, כמובן, האוכל. מנות ישראליות עכשוויות, מחומרי גלם מעולים, בלי הרבה התחכמויות (בצלחות, כמובן, לא בתמלוליהן), שמותקנות ברגע ההגשה ומוגשות בהקפדה אסתטית. שני מפליא לעשות קבאב, מומחה לדגי ים טריים ומתעלה כשזה מגיע לטיפול קצר ורב קסם בירקות. לו הייתי עגבנייה, הייתי רוצה למות בידיים של שני.