על המסעדה
המסעדה הכשרה של שף אייל שני מביאה את החשודים המיידים של מפעלותיו (שקית שעועית יריחו, סוכריות של תינוקות קישואים ועוד) רק בגרסה נטולת פרמזן וקרם פרש - ועם הרבה שמן זית. מי שהתגעגע לפוקאצ'ה האלמותית של שני מאוקיינוס הירושלמית יוכל למצוא אותה כאן, בצד המצאות חדשות כמו שניצל זהוב ודק ממולא בפירה ובליני עם צלי אונטריב.
טבלת המבקרים
כמסעדה הכשרה של שני, ל"מלכה" יש לא מעט יתרונות. קודם כל, כמובן, האוכל. מנות ישראליות עכשוויות, מחומרי גלם מעולים, בלי הרבה התחכמויות (בצלחות, כמובן, לא בתמלוליהן), שמותקנות ברגע ההגשה ומוגשות בהקפדה אסתטית. שני מפליא לעשות קבאב, מומחה לדגי ים טריים ומתעלה כשזה מגיע לטיפול קצר ורב קסם בירקות. לו הייתי עגבנייה, הייתי רוצה למות בידיים של שני.