אל קלחה

דרך שלמה 3, תל אביב
אל קלחה. צילום: קרינה גנץ
אל קלחה. צילום: קרינה גנץ
על המסעדה

מסעדת אל קלחה שביפו מציגה תפריט מצומצם שבו מככבת הפאתה – מנת הדגל של המסעדה שהמתכון המדויק שלה הוא אחד הסודות השמורים שעבורים מדור לדור כבר מאה שנה. הפאתה היא מנה עתיקה מהמטבח השאמי המבוססת על שילוב מופלא של חומוס עם חתיכות לחם מושרה, גרגירי חומוס, שקדים קלויים, רצועות בשר שייטל, יוגורט, חמאה וסמנה.

טלפון: 077-7010240
כתובת: דרך שלמה 3, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון
יום שני 10:00-17:00
יום שלישי 10:00-17:00
יום רביעי 10:00-17:00
יום חמישי 10:00-17:00
יום שישי 10:00-17:00
שבת 10:00-17:00
המסעדה סגורה בימי שבת
טבלת המבקרים

הפאתה, בליבה, היא מנה של ימי מיתון – אסופה של שאריות שהופכת בהליך קסום למנה משל עצמה, מורכבת מקרעי לחם שמתרענן מחדש עם מי הבישול של החומוס, בתוספת חומוס על גרגריו יחד עם רוטב המורכב מטחינה ויוגורט, שכבה נאה של סמנה וסיומת של פטרוזיליה וצנוברים