עלי גפן במעדל'ה. צילום: אפיק גבאי
עלי גפן במעדל'ה. צילום: אפיק גבאי
על המסעדה

מסעדה ערבית קטנה וביתית בבזאר התורכי בשוק עכו. השף עדנאן דאהר, בן דודו של השף אוסמה דלאל שהפעיל מסעדה באותו המקום, מכין אוכל פשוט שכולל תבשילים מקומיים, סלטים עזי טעם ומנות בשר, דג ופירות ים.

טלפון: 04-6397345
כתובת: הבזאר התורכי, שוק עכו , עכו
שעות פתיחה:
יום ראשון 20:00-12:00
יום שני
יום שלישי 20:00-12:00
יום רביעי 20:00-12:00
יום חמישי 20:00-12:00
יום שישי 20:00-12:00
שבת 20:00-12:00
בימים חמישי ושישי חובה להזמין מקום
טבלת המבקרים

המנות עזות טעם ומשתמשות בטעם החמוץ כתבלין המרכזי. לבנה נהדרת שמוכנה במקום, עלי חמציץ, מיץ לימון. הכל מתפוצץ מטריוּת, עשוי היטב, אוכל ערבי, פלסטיני, במיטבו. הצדעה למטבחי הבתים שהיא גם לגמרי הדבר עצמו, באופן שלא מרגיש מיושן או לא רלוונטי

המנה העיקרית שבחרתי הייתה פילה של פלמידה לבנה, אחד הדגים האהובים עליי ביותר. אפוי בתנור ומוגש עם טחינה גולמית מעליו אחרי האפייה, ושפריץ נדיב ביותר של זרעי עגבניות, שבבי שקדים ועשבי תיבול. זו הייתה מנת דג נפלאה ממש, שהוכיחה לי סופית שדאהר הצעיר הוא אכן טבח נהדר.