פיצה מקפיצה

הפיצריות הכי מומלצות

במיוחד עבור חובבי הבצק האיטלקי - רשימת הפיצריות הכי מומלצות
אוקטובר 2019

אספנו את רשימת הפיצריות הכי שוות ברחבי הארץ.

פורנטו פיצה בר. צילום באדיבות המסעדה
פורנטו פיצה בר. צילום באדיבות המסעדה

פורנטו

במתחם תחנת דלק בין נהריה לראש הנקרה מסתתרת הפיצרייה הקטנה והחיננית הזאת. הפיצות שמוגשות כאן ענקיות בגודלן ועשויות מבצק דק בהתפחה ארוכה. פיצת הדגל של המקום היא פפרוני בייקון ויש גם פיצה פרימוורה, קרבונרה, סלטים טריים, מרקים ועוד. ראו מסעדה
פיצה בפבריקה. צילום: גיל גוטקין
פיצה בפבריקה. צילום: גיל גוטקין

פבריקה

פיצרייה נפוליטנית ברחובות, עם מעט מקומות ישיבה ותפריט שכולל 12 פיצות שונות, חלקן קלאסיות וחלקן מקוריות ומיוחדות. תהליך ההכנה וחומרי הגלם מוקפדים ועומדים בכל כללי הכנת הפיצה הנפוליטנית, כך שהתוצאה היא פיצה איטלקית אמיתית שאין הרבה כמוה בארץ. ראו מסעדה
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו

פיליפ

קרליבך 20, תל אביב
כשפיליפ פתח את המקום שלו, כללי המשחק השתנו והתל אביבים הבינו שלכאן לא באים לחסל משולש בעמידה, אלא לשבת ולספוג את אמנות הפיצה. ממולדתו בצרפת הוא הביא רצינות, הקפדה ומתכון איטלקי מסורתי שהופכים בתנור לבנים לפיצות דקות, קריספיות ומענגות עם כ־30 תוספות שונות, כולל פירות ים. ומכיוון שבצרפת אי אפשר בלי יין, תנו הצצה בתפריט היינות התואמים. ראו מסעדה
הפיצה. צילום: אלון ראובני
הפיצה. צילום: אלון ראובני

הפיצה

בוגרשוב 51, תל אביב
פיצרייה נפוליטנית אותנטית הממוקמת בלב לבה של תל אביב, בצומת הרחובות בוגרשוב־פינסקר. מתנור אבן הקבוע בקיר לבנים דקורטיבי יוצאות פיצות כמעט בכל קומבינציה שתרצו. למי שלא רוצה לאלתר ניתן לדלג למחלקת הספיישלים, הכוללת הברקות כמו קרם טרטופו עם מחית כמהין וגבינת סטרקינו. יש גם אופציה טבעונית. ראו מסעדה
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיצה לילה

בגבול שבין מסעדה לדוכן, המקום הזה מגיש פיצות בסמוך לשוק לוינסקי. תמצאו כאן פיצות בגודל אחיד שיכול להתאים בהחלט לזוג (קוטר 33 ס"מ). הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. ראו מסעדה
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני

ברוקלין פיצה

דיזנגוף 276, תל אביב
יריב הדרו, האיש מאחורי הפיצה בבוגרשוב, עומד מאחורי ברוקלין פיצה, ותוך זמן קצר זכה לקהל מעריצים גדול שנשבע שמדובר בפיצה הטובה בתל אביב - פיצה בסגנון ניו-יורקי: קריספית, דקה, ענקית ומלווה בשייקים ובאווירת דיינר כללית. ראו מסעדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה

ארציאלי

מלכי ישראל 7, תל אביב
המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה מקבלת תוספות משתנות, נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. סכנת התמכרות ממשית. ראו מסעדה

נונו - NONO

המסעדה הכי משפחתית בהוד השרון. תמיד מלא פה, והמקומיים כנראה גם יודעים למה. התפריט של נונו נוצר בהשראת דרום איטליה, והבעלים מתהדרים בייצור עצמי של יינות, גלידות, לחם, פסטה ובצקים לפיצה. הפיצות עצמן יוצאות מתנור עצים הניצב במקום. ראו מסעדה