אסיה הקטנה

7 המסעדות האסייתיות הכי אהובות

המסעדות שהפכו את הסושי, הקארי ומרק הטום יאם לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי
בית תאילנדי. צילום: דן פרץ
בית תאילנדי. צילום: דן פרץ

אחד הז'אנרים הכי פופולריים בארץ, בשורה אחת עם אוכל איטלקי ומסעדות דגים, הוא האוכל האסייתי, בדגש על מטבחי תאילנד, יפן והודו. ברשימה שלפניכם מופיעות גם מסעדות המותאמות יותר לחיך הישראלי לצד מסעדות שנותרו נאמנות למקור או מלהטטות עם טכניקות שף. המסעדות ברשימה גם מציעות טווח המחירים משתנה ממסעדה למסעדה. מסעדת הבית התאילנדי שמתמחה אמנם במטבח אחד השתרבבה גם היא  לרשימה, מכיוון שאחרי למעלה מ-20 שנות פעילות עדיין קשה מאד להשיג בה מקומות. מה שמשותף לכל המסעדות כאן הוא האהדה הרבה שהקהל הישראלי רוכש להן.

ני-שי. צילום: Nishi נישי
ני-שי. צילום: Nishi נישי

ני שי

שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
המסעדה האסייתית חדשה של קבוצת קיסו, שבבעלותה גם המסעדות פו סושי ונוצ', נפתחה במלון ווסט לגון ריזורט בנתניה. המסעדה המעוצבת משתרעת על פני 500 מ"ר. מלבד תפריט סושי עשיר, מתמחים פה גם במנות בסגנון יפני ובהשראה פן אסייתית: שיפודוני יקיטורי, דאמפלינג ותבשילי קארי. אגף האלכוהול מתהדר במבחר סוגי סאקה ויינות. ראו מסעדה
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו

ניהון נו־בה

הרקון 2, הוד השרון
קינוח הנעל המפורסם העלה לכותרות את חיבתו של שף שגב משה ליפן. בר־מסעדה חדש בבעלותו בהוד השרון מרענן את גבולות החוויה: גוף מתכת מפוסל תלוי באוויר, מוזיקה אלקטרונית עדכנית וקרח יבש שהברמנים מפזרים למען השואו. התפריט מחולק למנות פתיחה, סושי דגים וצמחוני ומנות חמות - הכל באינטרפרטציה אישית ובפרזנטציות יוצאות דופן. מומלץ: ביג בייטס - קונכיות מאורז תפוח מטוגן במילוי דג, מנגו, בטטה ואבוקדו; ורול טונה ליים שמוגש על גוש אבן. גם הקוקטיילים מכוונים ליפן. רובם מתוקים, למעט ג'ין טוניק מקורי עם כוסברה וצ'ילי המוגש על קרח. ראו מסעדה
קיסו. צילום: יואב גורין
קיסו. צילום: יואב גורין

קיסו

דרך רפאל איתן 1, קריית אונו
הלהיט האסיאתי של תושבי בקעת אונו. בלב שכונת מגורים, במרכז מסחרי קטן בקרית אונו, לצד פיצרייה וחדר כושר, מספקת קיסו חוויית בילוי של בר ניו יורקי. המקום מעוצב לעילא, הקוקטיילים מצוינים, ובתפריט תמצאו מבחר ענק של סושי, מנות ווק, סלטים, מרקים ועוד. ראו מסעדה
סוהו. צילום: איציק בראל
סוהו. צילום: איציק בראל

סוהו

מסעדה אסיאתית, מהמצליחות ביותר בישראל. יש כאן תפריט ענק עם שפע מנות מאסיה, מנות סושי רבות, סלטים, בשרים, דגים ופירות ים, נודלס קוקטיילים ועוד. המנות כאן לרוב גדולות ומשביעות והשירות מתוקתק. ראו מסעדה
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו

טאיזו

מנחם בגין 23, תל אביב
מסעדת קונספט אסייתית ביצירתו של השף יובל בן נריה במגדל לווינשטיין בתל אביב. התפריט מחולק ליסודות המים, עץ, אש, אדמה ומתכת, ולוקח את הסועד למסע בין המטבחים של דרום מזרח אסיה. ראו מסעדה
בית תאילנדי. צילום: יח"צ
בית תאילנדי. צילום: יח"צ

בית תאילנדי

אין כמו בבית, ובייחוד אין כמו בבית של יריב מללי ולק סונן, שהכניסו את המטבח התאילנדי ל־DNA התל אביבי. המסעדה הוותיקה, שנפתחה ב-1996, מפעילה גם חוות ירקות טרופיים, כדי שסלט הסום טאם של הפפאיה ואגרול השרימפס יהיו הכי אותנטיים שיש. תבשילי חלב הקוקוס משתנים לפי עונות השנה, והעובדה שהמסעדה בסיסית למראה ולא מפוארת מאוד רק הופכת אותה לנכספת יותר. ראו מסעדה