מסעדות הדגים הטובות בארץ

כל מסעדות הדגים הכי טעימות בכל הארץ. לגזור ולשמור
מנות בבר ברבוניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ספטמבר 2019

אחרי המסעדות האיטלקיות, מסעדות דגים הן המסעדות הכי פופולריות בישראל. גם בזכות השפע שמגיע לשולחן בשיטת ה"מזמינים מנה עיקרית ומקבלים המון סלטים לפני כן" וגם בזכות הקרבה שלנו לים, כמעט בכל עיר יש לפחות מסעדת דגים אחת. איך בוחרים איפה לאכול? אספנו את מסעדות הדגים האהובות עלינו בכל הארץ.

דגים בקנקון. צילום: יונתן בן חיים
דגים בקנקון. צילום: יונתן בן חיים

קנקון - אשדוד

האורגים 19, אשדוד
מעדניה עם חנות דגים, פירות ים ובשר טריים, שחלקה הוא גם מסעדה שמכינה מנות מחומרי הגלם שנמכרים במעדניה. אפשר לאכול פה מנות פירות ים גדולות ואפילו לובסטרים, במחירים זולים יותר מרוב המסעדות. ראו מסעדה
המפלט האחרון. צילום: גרדה גלזר
המפלט האחרון. צילום: גרדה גלזר

המפלט האחרון

מסעדת דגים ופירות ים ותיקה שעוד עבדה בשארם א' שייח. במסגרת תהליך השלום עברה המסעדה לחוף אלמוג, שם היא פועלת כבר יותר מ-30 שנה. התפריט, שלא השתנה הרבה, כולל מנות פירות ים ברטבים שונים, שמזוהות עם המקום כבר שנים, לצד מנות דגים ואפילו כמה מנות צמחוניות ובשריות. ראו מסעדה
מרק דגים בג'קו מאכלי ים. צילום: מיטל סלומון
מרק דגים בג'קו מאכלי ים. צילום: מיטל סלומון

ג'קו מאכלי ים - רמת השרון

סניף רמת השרון של מסעדת הדגים הוותיקה. בתפריט, כנהוג במסעדות דגים ישראליות, מבחר של סלטים למרכז השולחן ואחריהם מבחר גדול של מנות דגים ופירות ים, שחלקן מקורי יותר מרוב הנהוג במסעדות דומות. ראו מסעדה
מנות בבר ברבוניה. צילום: אנטולי מיכאלו
מנות בבר ברבוניה. צילום: אנטולי מיכאלו

בר ברבוניה

בן יהודה 192, תל אביב
הסניף הצעיר של מסעדת הדגים העממית של המסעדן עזרא מרמלשטיין ז"ל שנפתח בצדו השני של הרחוב, ממש מול מסעדת האם. בבר הקטן, המונה אולי כ־30 מקומות ישיבה, מוגשת לצד כוסות המשקה גרסה מוקטנת של תפריט המסעדה, המתבססת בעיקר על מנות קטנות. הקונספט מוכר מדגיות דומות – מבחר גדול של סלטים לפתיחה ואחריהם מנת דג או פירות ים, מטוגנים או צלויים על הגריל. ראו מסעדה
שרימפס וקלמארי בדגי בטשון. צילום: נמרוד סונדרס
שרימפס וקלמארי בדגי בטשון. צילום: נמרוד סונדרס

דגי בטשון

מסעדת דגים קטנה שנמצאת בתוך חנות הדגים הוותיקה בטשון. אפשר להזמין כאן מגוון של מנות דגים ופירות ים, שמגיעים טריים מהחנות, מבושלים, צלויים או מטוגנים, במחירים נוחים. ראו מסעדה
לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי

לוקס

מסעדת לוקס, הממוקמת בעיר התחתית בחיפה, היא בר האוכל של שף עלאא מוסא (ממסעדת אל מרסא העכואית). באווירה ים תיכונית, מאחורי בר ארוך, מגיש מוסא מנות מחומרי גלם מקומיים בטכניקות עשייה שונות. אפשר לבוא לכאן לנשנוש ודרינק על הבר או לארוחה שלמה באווירה שמחה. ראו מסעדה
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי

הלנה בנמל

נמל קיסריה , קיסריה
מסעדה הממוקמת בנמל קיסריה ומשקיפה על אתר העתיקות והים התכול. התפריט, בניצוחו של השף עמוס שיאון ממתמקד במנות על בסיס דגה מקומית, בשרים מיושנים ושפע של חומרי גלם מקומיים, פירות וירקות בעונתם כמו גם עשבים ירוקים. ראו מסעדה
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי

אלמרסא

אלמרסא ("המעגן" בעברית) היא מסעדת שף בניצוחו של עלאא מוסא (לוקס) שעבד במסעדות מישלן בסטוקהולם וכן באורי בורי ובכרמלה בנחלה. המסעדה, ששולחנותיה מכוסים מפות לבנות וחלונותיה משקיפים לים, שוכנת במבנה עתיק מהתקופה הצלבנית בנמל העיר, ובאופן טבעי התפריט שלה מבוסס על דגה מקומית, כולל פירות ים. ראו מסעדה
מאנטה ריי. צילום: יח"צ
מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מאנטה ריי

יחזקאל קויפמן 7, תל אביב
קשה לומר שרצועת החוף של תל אביב ניחנה באלגנטיות יתרה, אבל מאנטה ריי קובעת בשטח חוקים משלה. מסעדת שף קלאסית המושכת זוגות מאוהבים ואת ההורים שלהם, תיירים לצד דיפלומטים, וכל מי שמעדיף את ארוחת הדגים ופירות הים שלו עם תוספת של בריזה מהים. ראו מסעדה
שילה. צילום: אנטולי מיכאלו
שילה. צילום: אנטולי מיכאלו

שילה

מאז שהוקמה ב-2006 הפכה שילה למוסד קולינארי נטוע היטב בעיר תל אביב. כמעט מהרגע הראשון, היה אפשר להרגיש את היד הייחודית של שף שרון כהן ואת הבחירה שלו בחומרי הגלם הטובים ביותר, מבלי להתפשר והמחיר בהתאם. המסעדה בתפוסה מלאה רוב הזמן ולכן כדאי להזמין מקום מראש. ראו מסעדה
פסקאדו. צילום: רן בירן
פסקאדו. צילום: רן בירן

פסקאדו

מרטין בובר 1, אשדוד
מסעדת הדגים של ערן ז'נו, דור שלישי לדייגים אשדודים, נחשבת היום לאחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ. שף יחי זינו, שמנצח עליה בגאון, עובד עם דגי ים בלבד, תוך שלושה עקרונות מנחים: טריות, פשטות וטעמים עזים. מנת הדגל שלו - כנף לוקוס מטוגנת - היא ההוכחה לכך שפחות זה יותר. זהירות, ממכר. ראו מסעדה
אייבי . צילום: אנטולי מיכאלו
אייבי . צילום: אנטולי מיכאלו

אייבי

לינקולן 16, תל אביב
במרכזה של מסעדת הדגים של יותם ואסף דוקטור (האחים, דוק) תנור עצים ענקי שצולה את האוכל באש פתוחה - טכניקת בישול מסורתית שהפכה לדבר החם במסעדנות העכשווית. התפריט עונתי ומשתנה בהתאם למצאי בשוק. ראו מסעדה
איגרא רמא. צילום: אנטולי מיכאלו
איגרא רמא. צילום: אנטולי מיכאלו

איגרא רמא

המסעדה השנייה של ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי (מונאר) מגישה מנות ויינות מתוצרת מקומית בלבד, שמגיעה היישר מהחקלאים, ללא ספקים ותיווך. התפריט העונתי מבוסס בעיקרו על הים והאדמה: דגים, פירות ים וירקות. ראו מסעדה
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

מלגו ומלבר

שדרות רוטשילד 142, תל אביב
המסעדה של השף מוטי טיטמן התחילה בקטן ובשקט, ולאט לאט כובשת לעצמה מקום ברשימת מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. המנות תמיד קלילות, צבעוניות ומעניינות ועשויות מחומרי גלם עונתיים טריים. תפריט העסקיות הופך את סוגיית תוצרת הים לנגישה מבחינת תמחור מבלי לאבד את הטאץ' העילי. ראו מסעדה