חגיגה של בצקים

כל הפיצריות שאתם חייבים לאכול בהן

הפיצה. צילום: אלון ראובני
ינואר 2019

כבר שנים שהפיצה היא ממאכלי הרחוב האהובים ביותר, ולאחרונה אף זוכה לעדנה של ממש עם אינספור פיצריות חדשות שנפתחות. מרובעות, משולשות, לפי משקל, בשריות, ביאנקה או עם רוטב עגבניות,  מיפינו עבורכם את כל הפיצריות שאתם חייבים לבקר בהן בעיר הגדולה.

טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו

טוני וספה - הארבעה

הארבעה 8, תל אביב
רשת טוני וספה נפתחה בסוף שנת 2007 בקול תרועה רמה. מאחורי המיזם עומדים המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף ליאון אלקלעי, ומתוך התנור יוצאים מגשי פיצה בנוסח רומא - עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק והלא עבה במיוחד. ראו מסעדה
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו

פיליפ

קרליבך 20, תל אביב
כשפיליפ פתח את המקום שלו, כללי המשחק השתנו והתל אביבים הבינו שלכאן לא באים לחסל משולש בעמידה, אלא לשבת ולספוג את אמנות הפיצה. ממולדתו בצרפת הוא הביא רצינות, הקפדה ומתכון איטלקי מסורתי שהופכים בתנור לבנים לפיצות דקות, קריספיות ומענגות עם כ־30 תוספות שונות, כולל פירות ים. ומכיוון שבצרפת אי אפשר בלי יין, תנו הצצה בתפריט היינות התואמים. ראו מסעדה
פיצה סבא. צילום: באדיבות המסעדה
פיצה סבא. צילום: באדיבות המסעדה

פיצה סבא

רוטשילד 95, תל אביב
אחרי שכבש את כל העיר עם ההמבורגר של סוסו, עומר מילר עובר לכבוש גם את עולם הפיצות עם פיצריית סבא שלו. סבא היא פיצה באווירת מסיבה, עם אווירה שמחה ומוזיקה רועמת, הבצק דקיק עם שוליים בעלי אופי, ותאלצו להתלבט ולבחור כאן מבין קרוב ל-100 סוגי תוספות. ראו מסעדה
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו

טוני וספה - אלנבי

אלנבי 118, תל אביב
רשת טוני וספה נפתחה בסוף שנת 2007 על ידי המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף ליאון אלקלעי. מתוך התנור יוצאים מגשי פיצה בנוסח רומא - פיצה מרובעת עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק והלא עבה במיוחד ובמגוון תוספות. ראו מסעדה
הפיצה. צילום: אלון ראובני
הפיצה. צילום: אלון ראובני

הפיצה

בוגרשוב 51, תל אביב
פיצרייה נפוליטנית אותנטית הממוקמת בלב לבה של תל אביב, בצומת הרחובות בוגרשוב־פינסקר. מתנור אבן הקבוע בקיר לבנים דקורטיבי יוצאות פיצות כמעט בכל קומבינציה שתרצו. למי שלא רוצה לאלתר ניתן לדלג למחלקת הספיישלים, הכוללת הברקות כמו קרם טרטופו עם מחית כמהין וגבינת סטרקינו. יש גם אופציה טבעונית. ראו מסעדה
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

החתול הירוק

הפיצרייה הכי מדוברת בעיר בחמש השנים האחרונות, אולי בגלל המיקום לצד מועדון לבונטין 7, אולי בגלל הקהל הטבעוני שגואה בה ואולי סתם בגלל שאנשי המקום פיצחו את השיטה בעזרת גבינת קשיו טבעונית מצוינת ופיצה טובה. אגב, הפפרוני על הפיצה הוא גם טבעוני. ראו מסעדה
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיצה לילה

בגבול שבין מסעדה לדוכן, המקום הזה מגיש פיצות בסמוך לשוק לוינסקי. תמצאו כאן פיצות בגודל אחיד שיכול להתאים בהחלט לזוג (קוטר 33 ס"מ). הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. ראו מסעדה
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני

ברוקלין פיצה

דיזנגוף 276, תל אביב
יריב הדרו, האיש מאחורי הפיצה בבוגרשוב, עומד מאחורי ברוקלין פיצה, ותוך זמן קצר זכה לקהל מעריצים גדול שנשבע שמדובר בפיצה הטובה בתל אביב - פיצה בסגנון ניו-יורקי: קריספית, דקה, ענקית ומלווה בשייקים ובאווירת דיינר כללית. ראו מסעדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה

ארציאלי

מלכי ישראל 7, תל אביב
המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה מקבלת תוספות משתנות, נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. סכנת התמכרות ממשית. ראו מסעדה