חגיגה של בצקים

כל הפיצריות שאתם חייבים לאכול בהן

הפיצה. צילום: אלון ראובני
הפיצה. צילום: אלון ראובני
ינואר 2019

כבר שנים שהפיצה היא ממאכלי הרחוב האהובים ביותר, ולאחרונה אף זוכה לעדנה של ממש עם אינספור פיצריות חדשות שנפתחות. מרובעות, משולשות, לפי משקל, בשריות, ביאנקה או עם רוטב עגבניות,  מיפינו עבורכם את כל הפיצריות שאתם חייבים לבקר בהן בעיר הגדולה.

פיצריה 85. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצריה 85. צילום: אנטולי מיכאלו

פיצריה 85

מוהליבר 43, תל אביב
פיצריה 85 שוכנת ליד שוק הפשפשים שבמרכזה בר-מטבח קטן שעליו עומלים על הכנת הפיצה. אפשר למצוא מגוון פיצות עם תוספות מיוחדות לצד הפיצות הקלאסיות כמו, פיצה קפרזה: פיצה קלאסית יחסית, עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פסטו ועגבניות שרי. הבצק במקום נהדר: הוא אוורירי במידה, רך, אך בעל תחתית דקה. הגרגיריות של מה שנדמה כסמולינה בולטת וקראנצ׳ית. ראו מסעדה
בר פיצה פוזה. צילום: אפיק גבאי
בר פיצה פוזה. צילום: אפיק גבאי

בר פיצה פוזה

ארלוזרוב 81, תל אביב
בר פיצה ייחודי המשלב אווירה שמחה וקלילה לצד תפריט פיצות משוגע עם שילובים ייחודיים ומוגזמים. הקראסט והפריכות מזכירים פיצה ניו יורקית אך הנראות דומה לפיצה מנאפולי. בנוסף לפיצה, מציע התפריט מנות חלוקה בסגנון איטלקי כגון ארטישוקים צלויים עם לאבנה כבשים, ליבת חציל, רוקט ושברי קשיו לצד משקאות אלכוהוליים. ראו מסעדה
פיצה מוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
פיצה מוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

מוצ'ה MUCHA

אבן גבירול 19, תל אביב
רשת מסעדות המתמחה בפיצות בהרכבה אישית, עם סניפים בתל אביב, רמת גן, נתניה, כפר סבא ופתח תקווה. בתפריט סוגים שונים של בצק, סוגים שונים של רוטב וכמובן מגוון עצום של תוספות. יש גם ספיישלים כמו פיצה תפוצ'יפס או פיצה מטבוחה וגם פיצות "למבוגרים" כמו פיצה שחורה עם גבינת קממבר צלויה ועלי מורינגה או פיצה עם שמן המפ ירוק וגאודה. ויש גם משלוחים. ראו מסעדה
לה טיגרה. צילום: אנטולי מיכאלו
לה טיגרה. צילום: אנטולי מיכאלו

לה טיגרה

פיצרייה נפוליטנית שבה טאבון איטלקי, וכך גם מרבית חומרי הגלם: הקמחים, העגבניות והמוצרלה - הכל מאיטליה. בצד הפיצות מוצע במקום תפריט של מנות ראשונות, גם הן מבוססות על אפייה בטאבון, כמו כרובית באיולי צלפים ושקדים, או בטטה צלויה עם קרם בטטות וגבינות, קראסט קרמל ושמנת חמוצה ראו מסעדה
פיצה לבנטינה | צילום: איתן וכסמן
פיצה לבנטינה | צילום: איתן וכסמן

פיצה לבנטינה - ארז קומרובסקי

דיזינגוף 334, תל אביב
פיצה לבנטינה היא הפרויקט החדש של קומרובסקי בקיוב קיצ'ן, מטבח רפאים שנולד בימי הקורונה. בצק הפיצה פריך ודק, בהשראת ספיחה לבנונית, או לחמה בעג'ין, ועליו מעמיס קומרובסקי עגבניות שרופות, סחוג, טחינה, ג'יבנה, אריסה וכל טוב המטבח המקומי ויוצר שילובים לא שגרתיים כמו פיצה ז'קלין - גרסת השף למרגריטה, עם זיתים דפוקים וג'יבנה; ג'רוזלמה פלאפל - פיצה טבעונית עם עגבניות שרופות, תערובת פלאפל, טחינה, סחוג ופטרוזיליה ופיצה כנאפה נצרתית - פיצה ריקוטה ומוצרלה, שערות קדאיף בסאמנה, פיסטוק קלוי וסירופ שושנים. ההזמנות במקום בלבד או דרך Wolt. ראו מסעדה
  • בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו
    בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו
  • בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו
    בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו
  • בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו
    בייקרי צינה. צילום: אנטולי מיכאלו

בייקרי צינה

כיכר דיזנגוף 6, תל אביב
בייקרי נוסף לקבוצת R2M שנפתח בכיכר דיזנגוף. בתפריט צפויים מאפים מתוקים, עוגות, כריכים, סלטים ומיצים סחוטים בתוספת פיצות שייאפו בתנור אבן – כחמישה סוגי פיצה, מנפוליטנית ועד פיצה בתוספת שוק חזירון, פיצה טבעונית עם גבינה שמיוצרת במיוחד עבור הסניף, ופיצת ילדים ראו מסעדה
סופר פיצה. צילום: איליה מלניקוב
סופר פיצה. צילום: איליה מלניקוב

סופר פיצה - SUPPER PIZZA

פיצרייה של האופה יובל שניר (בר לחם) והשף דיוויד פרנקל (פרונטו) בצומת הרחובות לבונטין - מקווה ישראל. מדי יום יוצעו בוויטרינה 24 סוגי פיצות טריות בצורת מלבן, עם תוספות שונות - חלקן מוטמעות בתוך הבצק וחלקן מעליו. הפיצות נמכרות לפי משקל. ראו מסעדה
פיצה בגברת הזקנה. צילום: הגברת הזקנה
פיצה בגברת הזקנה. צילום: הגברת הזקנה

הגברת הזקנה

פיצרייה שכונתית משודרגת, עם תפריט גדול של פיצות ואפשרויות הרכבה עצמית למי שבכל זאת חייב לשלוט במה שיש על הפיצה שלו. כל הפיצות המורכבות מראש מחזיקות בשמות של שחקני נבחרת יובנטוס, שעל פי שם החיבה שלה נקראת גם הפיצריה עצמה. ראו מסעדה
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו

טוני וספה - הארבעה

הארבעה 8, תל אביב
רשת טוני וספה נפתחה בסוף שנת 2007 בקול תרועה רמה. מאחורי המיזם עומדים המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף ליאון אלקלעי, ומתוך התנור יוצאים מגשי פיצה בנוסח רומא - עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק והלא עבה במיוחד. ראו מסעדה
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה פיליפ. צילום: אנטולי מיכאלו

פיליפ

קרליבך 20, תל אביב
כשפיליפ פתח את המקום שלו, כללי המשחק השתנו והתל אביבים הבינו שלכאן לא באים לחסל משולש בעמידה, אלא לשבת ולספוג את אמנות הפיצה. ממולדתו בצרפת הוא הביא רצינות, הקפדה ומתכון איטלקי מסורתי שהופכים בתנור לבנים לפיצות דקות, קריספיות ומענגות עם כ־30 תוספות שונות, כולל פירות ים. ומכיוון שבצרפת אי אפשר בלי יין, תנו הצצה בתפריט היינות התואמים. ראו מסעדה
פיצה סבא. צילום: באדיבות המסעדה
פיצה סבא. צילום: באדיבות המסעדה

פיצה סבא

רוטשילד 95, תל אביב
אחרי שכבש את כל העיר עם ההמבורגר של סוסו, עומר מילר עובר לכבוש גם את עולם הפיצות עם פיצריית סבא שלו. סבא היא פיצה באווירת מסיבה, עם אווירה שמחה ומוזיקה רועמת, הבצק דקיק עם שוליים בעלי אופי, ותאלצו להתלבט ולבחור כאן מבין קרוב ל-100 סוגי תוספות. ראו מסעדה
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו
טוני וספה. צילום: אנטולי מיכאלו

טוני וספה - אלנבי

אלנבי 118, תל אביב
רשת טוני וספה נפתחה בסוף שנת 2007 על ידי המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף ליאון אלקלעי. מתוך התנור יוצאים מגשי פיצה בנוסח רומא - פיצה מרובעת עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק והלא עבה במיוחד ובמגוון תוספות. ראו מסעדה
הפיצה. צילום: אלון ראובני
הפיצה. צילום: אלון ראובני

הפיצה

בוגרשוב 51, תל אביב
פיצרייה נפוליטנית אותנטית הממוקמת בלב לבה של תל אביב, בצומת הרחובות בוגרשוב־פינסקר. מתנור אבן הקבוע בקיר לבנים דקורטיבי יוצאות פיצות כמעט בכל קומבינציה שתרצו. למי שלא רוצה לאלתר ניתן לדלג למחלקת הספיישלים, הכוללת הברקות כמו קרם טרטופו עם מחית כמהין וגבינת סטרקינו. יש גם אופציה טבעונית. ראו מסעדה
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

החתול הירוק

לבונטין 7, תל אביב
הפיצרייה הכי מדוברת בעיר בחמש השנים האחרונות, אולי בגלל המיקום לצד מועדון לבונטין 7, אולי בגלל הקהל הטבעוני שגואה בה ואולי סתם בגלל שאנשי המקום פיצחו את השיטה בעזרת גבינת קשיו טבעונית מצוינת ופיצה טובה. אגב, הפפרוני על הפיצה הוא גם טבעוני. ראו מסעדה
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיצה לילה

בגבול שבין מסעדה לדוכן, המקום הזה מגיש פיצות בסמוך לשוק לוינסקי. תמצאו כאן פיצות בגודל אחיד שיכול להתאים בהחלט לזוג (קוטר 33 ס"מ). הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. ראו מסעדה
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני
פיצה ברוקלין. צילום: אלון ראובני

ברוקלין פיצה

דיזנגוף 276, תל אביב
יריב הדרו, האיש מאחורי הפיצה בבוגרשוב, עומד מאחורי ברוקלין פיצה, ותוך זמן קצר זכה לקהל מעריצים גדול שנשבע שמדובר בפיצה הטובה בתל אביב - פיצה בסגנון ניו-יורקי: קריספית, דקה, ענקית ומלווה בשייקים ובאווירת דיינר כללית. ראו מסעדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה
ארציאלי. צילום: יניב שדה

ארציאלי

מלכי ישראל 7, תל אביב
המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה מקבלת תוספות משתנות, נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. סכנת התמכרות ממשית. ראו מסעדה