7 כללים לאפיית פוקצ'ה

סוגי פוקאצ'ה שונים של אורי שפט. צילום:Con Poulos
סוגי פוקאצ'ה שונים של אורי שפט. צילום:Con Poulos

פוקצ'ה תוצרת בית שתקצור מחמאות היא עניין די פשוט, כל עוד שומרים על הכללים הבאים

6 בינואר 2019

כדי להצליח בהתפחה, מונעים מגע ישיר בין השמרים לשמן זית או מלח, שעלולים לפגוע בפעולתם. מכאן יצא המנהג להתסיס את השמרים בסוכר ומים לפני שמתחילים את הבצק. אבל זה לא הכרחי אלא אם אתם חושדים בטריותם, ואז זה טסט מצוין (אין בועות אחרי 10 דקות? אפשר להתחיל שוב).

מתחילים מערבבים שמרים עם קמח ומים (עדיף פושרים), ואם יש במתכון — אז גם סוכר או דבש. רק כאשר השמרים כבר מעורבבים בנוח בקערה מוסיפים את שאר הרכיבים כולל מלח ושמן.

לשים גם אם אתם מכינים את הבצק במיקסר, אל תוותרו על זמני הלישה.

מכסים רצוי לכסות בניילון נצמד ובמגבת מעל (וכך המגבת לא תידבק), כדי שיהיה לשמרים חמים וגם קצת חשוך.

מקום חמים לא מתפיחים מול המזגן! מתפיחים במקום חמים עד שעה וחצי להכפלת הנפח. אל תגזימו, כי לבצק שמרים שתפח יותר מדי יש טעם לוואי.

מקום קריר כשמכינים מראש אפשר להתפיח במקרר במשך 8 שעות.

אל תגזימו, כי לבצק שמרים שתפח יותר מדי יש טעם לוואי.

מתכון לפוקצ'ה שתמיד עובד
פוקצ'ה עם שמן זית של ארז קומרובסקי

פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו
פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו

טופ-טופינגז לפוקצ'ה

הכמויות שלפניכם מתאימות לפוקאצ'ה דקה אחת (1/3 מהבצק).

פוקצ'ה זוקיני, תימין ופרמזן פורסים זוקיני דק-דק לאורכו בעזרת קולפן ירקות או מנדולינה. מתבלים במלח, פלפל, תימין ו-2 כפות שמן זית ומניחים על הבצק. מפזרים שבבי פרמזן ואופים.

פוקצ'ה גורגונזולה, ענבים ורוזמרין מניחים אשכול ענבים (לא יותר מדי גדול) על בצק שנמשח בכף שמן זית, מפזרים פירורי גורגונזולה או רוקפור, עלי רוזמרין ושמן זית ואופים.

פוקאצ'ה פרחי כרובית וקארי מפרקים 1/4 כרובית חלוטה לפרחים קטנים ומתבלים בשמן, מלח ומעט אבקת קארי. מפזרים על הבצק ואופים. להכנת פוקצ'ה גדולה משתמשים בכרובית קטנה שלמה.

פוקצ'ה גבינת עיזים וגמבה חותכים 1/2 גמבה לקוביות קטנות ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח. מפזרים על הבצק עם פירורי גבינת עיזים רכה ואופים. להכנת פוקצ'ה גדולה משתמשים ב-2 גמבות.

פוקצ'ה זוקיני, אוכמניות וטרגון פורסים זוקיני דק-דק לאורכו בעזרת קולפן ירקות או מנדולינה, מתבלים במלח, פלפל, טרגון ושמן זית ומסדרים על הבצק. מפזרים חופן אוכמניות ושבבי מנצ'גו ואופים.