מתכון

אוזני המן במילוי פרג של הבייקרי

הבייקרי מגישים מתכון לאוזני המן במילוי קלאסי של פרג - למי שלא אוהב הפתעות במאפה המסורתי

33,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
אוזני המן במילוי פרג של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל
אוזני המן במילוי פרג של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

מכינים את המילוי

1

מרתיחים בסיר סוכר, חמאה וחלב. מוסיפים פירורי פתי בר ומבשלים עד לרתיחה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים פרג טחון, קינמון וגרידת לימון. מוסיפים בהדרגה את התערובת שהורדנו מהאש ומערבבים במהירות נמוכה כ־15 דקות.

מכינים את הבצק

2

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, אבקת סוכר, מלח ווניל טחון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 50 גרם קמח ומאחדים. מוסיפים חלמון ושמנת חמוצה ומערבבים ערבוב קצר. מוסיפים את יתרת הקמח (190 גרם) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. לשים לכדור אחיד, משטחים, מניילנים ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי.

מרכיבים

3

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ. מברישים את מרכז העיגול עם מעט ביצה ושמים כפית מלית במרכז כל עיגול. סוגרים למשולש ומהדקים. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב־150 מעלות כ־14 דקות (עד להזהבה). מצננים.