הצעות למליות:
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקציפים יחד בקערת המערבל את החמאה והסוכר לתערובת קרמית וקלילה. מוסיפים פנימה תמצית וניל, מים (או מיץ תפוזים) ואם רוצים - את קליפת התפוז המגוררת. מוסיפים פנימה את הביצים בזו אחר זו - רק אחרי שהביצה הראשונה נטמעת בקרם מוסיפים את השנייה.
2
מעבירים את המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבלים רק עד שהכל מתאחד (אם צריך, מוסיפים עוד כף מים).
3
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מניחים כל חלק על גבי ניילון נצמד ומשטחים לדיסקית. מניחים את שלוש הדיסקיות במקרר לצינון של שעה.
4
בינתיים מכינים את המילוי: ראו הצעות למילויים למעלה.
5
מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל דיסקית בצק בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולי בצק וממלאים מרכז כל עיגול בכפית גדושה מהמילוי הרצוי.
6
מברישים את שולי הבצק סביב המילוי במעט ביצה טרופה. מהדקים את האוזניים ב-3 נקודות של היקף העיגול ליצירת צורת אוזני המן. צובטים היטב את הבצק כדי שלא ייפתח באפייה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהאוזניים מזהיבות יפה. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.
להגשה
8
מפדרים את האוזניים באבקת סוכר לפני ההגשה. מאחסנים בכלי אטום.