מתכון

אוזני המן – מתכון בסיסי

תום פרנץ מגיש אוזני המן מבצק ביתי משובח, וכל שנותר הוא לשדרך לו את המלית המועדפת עליכם

4,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אוזני המן - מתכון בסיסי. צילום: shutterstock
אוזני המן - מתכון בסיסי. צילום: shutterstock

הצעות למליות:

מלית קרם שקדים ופיסטוק

מלית פרג ושמנת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים יחד בקערת המערבל את החמאה והסוכר לתערובת קרמית וקלילה. מוסיפים פנימה תמצית וניל, מים (או מיץ תפוזים) ואם רוצים - את קליפת התפוז המגוררת. מוסיפים פנימה את הביצים בזו אחר זו - רק אחרי שהביצה הראשונה נטמעת בקרם מוסיפים את השנייה.

2

מעבירים את המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבלים רק עד שהכל מתאחד (אם צריך, מוסיפים עוד כף מים).

3

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מניחים כל חלק על גבי ניילון נצמד ומשטחים לדיסקית. מניחים את שלוש הדיסקיות במקרר לצינון של שעה.

4

בינתיים מכינים את המילוי: ראו הצעות למילויים למעלה.

5

מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל דיסקית בצק בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולי בצק וממלאים מרכז כל עיגול בכפית גדושה מהמילוי הרצוי.

6

מברישים את שולי הבצק סביב המילוי במעט ביצה טרופה. מהדקים את האוזניים ב-3 נקודות של היקף העיגול ליצירת צורת אוזני המן. צובטים היטב את הבצק כדי שלא ייפתח באפייה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהאוזניים מזהיבות יפה. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.

להגשה

8

מפדרים את האוזניים באבקת סוכר לפני ההגשה. מאחסנים בכלי אטום.